09/05/2025
Πολιτικά

Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σάμου για την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού υγείας Μ. Γκάγκα στη Σάμο  

Την επίσκεψη της αναπλήρωτριας Υπουργού Υγείας στη Σάμο σχολιάζει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σάμου

Αναφέρει:

Αναφορικά με την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στη Σάμο

 

Το ΕΣΥ, μια εμβληματική μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο από τα χρόνια προβλήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης και συνεχίζει χάρη στην αυταπάρνηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Ειδικά στο νησί μας οι ελλείψεις είναι μεγάλες και έχουν αναδειχθεί από τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής μέσα από τα αρμόδια συλλογικά τους όργανα. Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι η κενή θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατάνου, το οποίο έχει στην αρμοδιότητά του τα χωριά  Πλάτανος, Κονταίικα, Άγιοι Θεόδωροι, Κουμαίικα και Σκουραίικα. Ακόμη, στο Γενικό Νοσοκομείου Σάμου οι χρόνιες ελλείψεις σε ειδικότητες όπως ΩΡΛ, γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, ογκολόγος, οφθαλμίατρος, αλλά και σε νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό προκαλούν δυσκολία στη σωστή αντιμετώπιση των ζητημάτων υγείας των πολιτών του Νομού μας και όχι μόνο.

Με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ασημίνας Γκάγκα, αναρωτιόμαστε, τι προτίθεται να κάνει αυτή η κυβέρνηση ώστε το ΕΣΥ να μπορέσει να παρέχει καθολική και ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του Νομού μας.

Related posts

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Μητσοτάκη: Τα ζητήματα Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο επίκεντρο

admin

Συνάντηση Στεφανάδη με Κικίλια: Διαβεβαιώσεις για ακτοπλοΐα, εισιτήρια και μεταφορικό ισοδύναμο

admin

Άρθρο του Κώστα Τζίχα-Γιατί έρχεται ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Σάμο;

admin

“Να εφαρμοστεί η Οδηγία για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά”

admin

Επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα σε Σάμο και Ικαρία

admin

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin

Σεισμόπληκτη Σάμος: Ανοιχτή πληγή 5 χρόνια μετά – Ενημέρωση Στεφανάδη με νέα στοιχεία για τις αποκαταστάσεις

admin

Προκήρυξη 13 Μόνιμων Ιατρών για τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας

admin