15.9 C
Σάμος
07/05/2025
Σαμιακά

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το Ζέπελιν: Δεν είχα ενημέρωση για την χρησιμοποίηση υποδομών

Απάντηση έδωσε χθες  η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη στην διαμαρτυρία του Κεντρικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΔΕΠ του Ιδρύματος σχετικά με την χρησιμοποίηση υποδομών στη Σάμο του Πανεπιστημίου για την εξυπηρέτηση σκοπών που σχετιζόταν με το ζέπελιν.

Στην απάντηση της αναφέρει ότι ο Προϊστάμενος με τον οποίο επικοινώνησε «προέβη στην ενέργεια αυτή με δική του πρωτοβουλία και χωρίς πρότερη ενημέρωση της Πρυτανικής Αρχής, καθώς θεώρησε ότι έπρεπε πρώτα να δοκιμάσει σε καθαρά τεχνικό επίπεδο το εφικτό του εγχειρήματος αναμετάδοσης του σήματος στο αερόστατο»

Η απάντηση της Πρυτάνισσας έχει ως εξής: «Ως Πρυτάνισσα ενημερώθηκα για την παρουσία του αερόστατου «Ζέπελιν» στη Σάμο και για σχετική χρήση υποδομών του Ιδρύματος, την Τετάρτη 21/8/2019 από την Πρόεδρο του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ, Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Κωνσταντίνα Ζορμπαλά. Ζήτησα άμεσα ενημέρωση από τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών κ. Παπαχίου, και πληροφορήθηκα ότι σε συνέχεια προφορικών επικοινωνιών και έγγραφου αιτήματος που απεστάλη σε αυτόν στις 14/8/2019 εκ μέρους αρχιπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος, υπήρξε δοκιμαστική εγκατάσταση (test) ενός αναμεταδότη σήματος, με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα 10 Mbps, προκειμένου να εξεταστεί η λειτουργικότητα του συστήματος και «να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες οι επιχειρησιακές ικανότητες….» του Ζέπελιν.

Όπως μου ανέφερε ο Προϊστάμενος, προέβη στην ενέργεια αυτή με δική του πρωτοβουλία και χωρίς πρότερη ενημέρωση της Πρυτανικής Αρχής, καθώς θεώρησε ότι έπρεπε πρώτα να δοκιμάσει σε καθαρά τεχνικό επίπεδο το εφικτό του εγχειρήματος αναμετάδοσης του σήματος στο αερόστατο.

Για όλα τα ανωτέρω ενημέρωσα αναλυτικά την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ζορμπαλά λίγες ώρες μετά την αρχική μας επικοινωνία και μέρες πριν την επιστολή του ΚΣ ΣΔΕΠ.

Ως Πρυτάνισσα ζήτησα στη συνέχεια τηλεφωνικά ενημέρωση και από τον Περιφερειακό Διοικητή του Λιμενικού Σώματος Βορείου Αιγαίου, και στις 26.7.2019 είχα στη Μυτιλήνη επίσημη συνάντηση μαζί του ενημερώθηκα ότι η παρουσία του Ζέπελιν αφορούσε σε καθαρά πιλοτική διερεύνηση αξιοποίησης αυτού για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ότι θα αποχωρούσε από τη Σάμο τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως και έγινε.

Τέλος, σε επακόλουθη ευρεία υπηρεσιακή συνάντηση που συγκάλεσα ως Πρυτάνισσα επεσήμανα ότι η πρακτική ανάληψης αντίστοιχων πρωτοβουλιών χωρίς πρότερη ενημέρωση και έγκριση των αρμοδίων θεσμικών οργάνων δεν είναι αποδεκτή και δε θα είναι αποδεκτή και στη συνέχεια.

Μετά την ανωτέρω ενημέρωση της Συγκλήτου και σε συνέχεια διεξοδικής συζήτησης, το Σώμα ομόφωνα αποφάσισε ότι για οποιαδήποτε σχετική ενέργεια απαιτείται να ακολουθείται απαρέγκλιτα η ορθή διοικητική πρακτική πρότερης ενημέρωσης και έγκρισης από τα αρμόδια όργανα Διοίκησης του Ιδρύματος».

Πηγή :Left.gr

Related posts

Έρχεται ο 5ος Μαθητικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων στη Σάμο

admin

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

admin

Η Σάμος τιμά την Εθνική Αντίσταση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 9η Μαΐου 2025

admin

Από τη Δευτέρα 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τις εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς

admin

Ενημερωτική Εσπερίδα για την Παχυσαρκία στη Σάμο

admin

Καρλόβασι:Τελετή Καθομολόγησης Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου (23/5/2025)

admin

Γέννησε στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν για το νοσοκομείο της Σάμου

admin

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ στη Σάμο

admin

Μ. Μητσός: Ανάγκη συντονισμού για τα 40 εκατ. του Master Plan λιμένα Βαθέoς

admin