04/11/2025
Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ”: Οι δήμαρχοι προσέβαλαν με τη στάση τους την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και το θεσμό του Δημάρχου  

Στην προχθεσινή ενημέρωση της δημοτικής μας παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» σχετικά με την προγραμματισμένη  συνάντηση του Δημάρχου κ. Γ. Στάντζου με τον πρωθυπουργό της χώρας  την Τετάρτη 3.3.21 για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, είχαμε γράψει ότι «εξυπηρετεί καθαρά τους επικοινωνιακούς σκοπούς της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της για τις υπερδομές-φυλακές ψυχών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ότι …δεν συνδέεται με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την τοπική μας κοινωνία και θέλουν άμεσες λύσεις, όπως η ουσιαστική και αποτελεσματική ανταπόκριση της κυβέρνησης με την οικονομική ενίσχυση και στήριξη της σεισμόπληκτης Σάμου και την γρήγορη αποκατάσταση των πληγέντων υποδομών  και  η αντιμετώπιση από την πλευρά των κρατικών φορέων της έξαρσης της πανδημίας covid-19 στο νησί  μας με αποτελεσματικά μέτρα υγειονομικής θωράκισής του».

Πέσαμε έξω, γιατί αυτή η φιέστα με μπολιγουαντιανό σκηνικό, που είδαμε και διαβάσαμε ξεπέρασε τις προβλέψεις μας. Οι 3 Δήμαρχοι των πρωτευουσών Σάμου, Χίου και Μυτιλήνης δεν πήγαν στη συνάντηση για να καταθέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο των νησιωτικών δήμων και να εκφράσουν τις αγωνίες των συμπολιτών τους για την συνεχόμενη υποβάθμιση των ακριτικών νησιών του Βορείου Αιγαίου, αλλά να υποβάλλουν, ως υποτελείς, τα σέβη τους στο πολυχρονεμένο Βεζίρη τους ή να προσκυνήσουν τις «πλάκες του Μωυσή». Προσέβαλαν με τη στάση τους την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και το θεσμό του Δημάρχου  και τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου  με τη εθελοδουλία τους.

Δεν κρίνουμε και δεν μας ενδιαφέρει αν προσωπικά ως πολίτης ο Γιώργος Στάντζος «συμπαρατάσσεται με το Μητσοτάκη», αλλά στη συνάντηση πήγε ως εκλεγμένος Δήμαρχος και έπρεπε να καταθέσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ανερυθρίαστα να λέει στον πρωθυπουργό ότι «Πέρσι τέτοια εποχή θυμάμαι πάρα πολύ καλά το τηλέφωνο …. και έγινε η επιλογή με δική μου εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο… και πάμε τώρα στο Ζερβού να σπάσουμε το μπλόκο».

Τα λόγια περιττεύουν.

Όπως γράφει  ο πρώην Δήμαρχος Φίλιππος Πετρούσκας:

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου παρέδωσε  τα κλειδιά της  Σάμου στον Μητσοτάκη  χωρίς να του ανήκουν.

Related posts

Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τις ελλείψεις στα σχολεία

admin

Μητσός: «Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματικό όργανο, να μιλάμε για τον τόπο μας»

admin

Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Να στηριχθούν τα ΕΛΤΑ, όχι να παραδοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα»

admin

Η ΑναΣΑ ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης για τα ΕΛΤΑ και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Παραίτηση Γεώργιου Καργιωτάκη από την παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για τα 5 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020

admin

Πέντε χρόνια από τον φονικό σεισμό: Σχολεία σε κοντέινερ, ναοί κλειστοί, έργα σε εκκρεμότητα στη Δυτική Σάμο

admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Δυτικής Σάμου για την 28η Οκτωβρίου

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου διένειμε αθλητικό εξοπλισμό σε όλα τα σχολεία

admin