11/05/2025
Σαμιακά

Η TUI ακυρώσε όλα τα προγράμματα προς το νησί μας

Στα όρια του γκρεμού κινείται ο τουρισμός της Σάμου μετά την απόφαση της TUI να ακυρώσει όλα τα προγράμματα προς το νησί μας για τις αγορές της Σκανδιναβίας , Βελγίου και Αγγλίας.

Πρόκειται για πάνω από 30.000 τουρίστες charter , προς όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Σάμου και κυρίως στα μεγάλα ξενοδοχεία του Πυθαγορείου.

Να σημειώσουμε ότι η περσινή κίνηση με charter προς το νησί μας ήταν συνολικά περίπου 135.000 επιβάτες, άρα πρόκειται για την ακύρωση σχεδόν του 25% της τουριστικής ροής με μία και μόνο κίνηση.

 Μετά και από αυτό το σοκ που επιφύλασσε η TUI στους τουριστικούς επιχειρηματίες μας , όλοι αναμένουν με αγωνία τι θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι μεγάλοι tour operators και αν υπάρχει πιθανότητα να σωθεί έστω και ένα μικρό κομμάτι της τουριστικής πίτας φέτος.

Σύμφωνα με παλιότερα στοιχεία πάνω από 75% της οικονομικής δραστηριότητας στη Σάμο αφορά τον τουρισμό οπότε η ενδεχόμενη και διαφαινόμενη κατάρρευσή του θα επηρεάσει δραματικά τους πάντες . Ο τουρισμός και κατ επέκταση το νησί ζουν δυστυχώς πρωτόγνωρες καταστάσεις, με αβέβαιο αποτέλεσμα .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενοι μήνες ( και ίσως και χρόνια ) θα είναι πολύ δύσκολοι.

ΠΗΓΗ ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ

 

Related posts

Η Seajets δρομολογεί το SUPERSTAR II (κατασκευής 1985) στη Σάμο

admin

Λήξη κατηχητικής περιόδου στην Αγία Ειρήνη Σάμου με πάνω από 200 παιδιά

admin

Μάκο στη Σάμο: Η στιγμή που ψαράς έπιασε τον ταχύτατο καρχαρία και τον απελευθέρωσε

admin

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης (ΕΣΕΔΑ) – Οριστικός Κατάλογος Βάσεων Ετοιμότητας, εκτός η Σάμος

admin

Έλλειψη Κερμάτων στη Σάμο: Παρέμβαση του Επιμελητηρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος

admin

Καρλόβασι: Εορτασμός Ύψωσης Σημαίας Σαμιακής Επανάστασης 1821

admin

Tour De Samos 2025: Η 5η έκδοση του Αγώνα Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων έρχεται 6-9 Ιουνίου στη Σάμο

admin

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες στους Φούρνους με την Axion Hellas

admin

AQUA BLUE: Δρομολόγια πλοίου για Εύδηλο και Καρλόβασι έως 31/10/2025

admin