15/06/2026
Σαμιακά

Ιερόσυλοι έκλεψαν την καμπάνα από το νεκροταφείο Παλαιοκάστρου

 Ιερόσυλοι έβαλαν στο μάτι την καμπάνα στο κοιμητήριο του Παλαιοκάστρου. Στο στόχαστρο αγνώστων βρίσκονται και τα… μανουάλια στη Σάμο.

Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι έκλεψαν την καμπάνα από το εκκλησάκι  Άγ.Ταξιάρχες που βρίσκεται στο κοιμητήριο της κοινότητας Παλαιοκάστρου και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το παράνομο εμπόριο παλιοσίδερων τα οποία πωλούν για λιώσιμο.

Το samos24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Παλαιοκάστρου, Γιώργο Ξαγοράρη, ο οποιος επιβεβαιώνει την είδηση, αναφέροντας παράλληλα ότι έχουν ανοίξει και το εξωκλήσι της Παναγίας. Ο πρόεδρος σπεύδει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει τα περιστατικά .

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν παρόμοιες κλοπές σε εξωκλήσια και στη Δυτική Σάμο με τους Ιερόσυλους κυνηγούς χαλκού να τρυπώνουν σε εκκλησάκια και να κλέβουν μέχρι και τα… μανουάλια!

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πρώτος ο κ. Ευστράτιος Καπώλης στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του ΕυΠο στη Σάμο

Άνοιξε το θερινό παράρτημα της ΛΑΦ στο Ποτοκάκι

Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο διοργανώνει η Μητρόπολη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, 2 με 4 Ιουλίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Σάμου, πρόεδρος η κα Γαλατιανού

Αεροδρόμιο Σάμου: 55.213 επιβάτες τον Μάιο, αύξηση 17,2%