6.1 C
Σάμος
22/02/2025
Ικαριακά

Ικαρία: Αγωνία για 36χρονο εναερίτη που χτυπήθηκε από μέση τάση 20KV

Ένα τραγικό εργατικό ατύχημα συνέβη το Σάββατο 27 Απριλίου στην Προεσπέρα Ικαρίας, όπου ένας 36χρονος εργολαβικός εργαζόμενος-εναερίτης χτυπήθηκε από μέση τάση 20KV ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης δικτύου. Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί αεροπορικώς στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας.

Το ατύχημα αυτό φέρνει ξανά στο προσκήνιο τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας και ειδικά στη συντήρηση δικτύων υψηλής τάσης. Το Σωματείο Τεχνικών ΔΕΗ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ,  σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι τέτοια περιστατικά είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας, της υποστελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών και των ελλιπών μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους.

Το σωματείο απαιτεί άμεση και ενδελεχή διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος, λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, πλήρη κάλυψη των αναγκών του τραυματισμένου συναδέλφου και μονιμοποίηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων σε ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.

Το τραγικό αυτό συμβάν αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τις συνέπειες που έχουν οι πολιτικές απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης στον ευαίσθητο τομέα της ενέργειας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων στο βωμό του ανταγωνισμού και του κέρδους. Είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε κανένας εργαζόμενος να μην κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του την ώρα που βρίσκεται στην εργασία του.

 

Related posts

Ενεργοποίηση Πλατφόρμας Υποβολής Αιτήσεων για Επικουρικό Προσωπικό στις Δομές Υγείας

admin

Νοσοκομείο Ικαρίας: Σε πλήρη λειτουργία ο αξονικός τομογράφος

admin

Ο Δήμος Ικαρίας στηρίζει την κινητοποίηση για την Υγεία στο Νομό Σάμου

admin

Συγκίνηση στην Ικαρία: Ο Φοίβος Δεληβοριάς ερμήνευσε για τους γονείς των θυμάτων των Τεμπών

admin

Νέες υπηρεσίες τηλεϊατρικής και εξωτερικά ιατρεία από Πνευμονολόγο στο Νοσοκομείο Ικαρίας

admin

Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης της Αρχαίας Ακρόπολης στους Φούρνους Κορσεών

admin

Δήμος Φούρνων-Κορσεών: Παράταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω παράκτιας διάβρωσης

admin

Κατολισθήσεις στην Ικαρία λόγω έντονων βροχοπτώσεων

admin

Ικαρία: Ένας 6χρονος και ένας 11χρονος οι τυχεροί της Πρωτοχρονιάς στις πτήσεις της Aegean

admin