22.2 C
Σάμος
25/05/2025
Περιφερειακά

Ικαρία: Βραβεύτηκε στην Έκθεση Τουρισμού WTM ως καλύτερος αειφόρος προορισμός

Με βραβείο επέστρεψε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM) 2022, που πραγματοποιήθηκε 7-9 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συμμετείχαν στα πρώτα Greek Travel Awards που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας στο πλαίσιο της έκθεσης και συγκεκριμένα σε δύο από τις δέκα διαγωνιζόμενες κατηγορίες:

Λέσβος: Best walking Destination (καλύτερος περιπατητικός προορισμός)

Ικαρία: Best Sustainable Destination (καλύτερος αειφόρος προορισμός)

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν μετά από ψηφοφορία του πελατολογίου   επτά (7) Βρετανών Tour Operators, που έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα και ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση, ανέδειξαν την Ικαρία ως καλύτερο αειφόρο προορισμό.

Επίσης, ειδική προβολή των προορισμών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου στο χώρο παρουσιάσεων εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, όπου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας «ταξίδεψαν» τους επαγγελματίες του τουρισμού στους προορισμούς του Β. Αιγαίου  προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε νησιού και  ενθαρρύνοντάς τους να τα επισκεφτούν. Την τιμητική τους είχαν τα νησιά του Β. Αιγαίου και τη δεύτερη ημέρα της Έκθεσης καθώς πραγματοποιήθηκε παρουσίασή τους σε προσκεκλημένους επαγγελματίες του τουρισμού σε ειδική εκδήλωση του ΕΟΤ για την προβολή κρασιών και προϊόντων από όλη την Ελλάδα.

Από πλευράς Περιφέρειας Β. Αιγαίου στην έκθεση συμμετείχαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου κ. Μαρία Κόβα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Σάμου κ. Γραμματική Δρίνη, οι οποίες και πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με επαγγελματίες του τουρισμού, μέσω της πλατφόρμας της WTM και ύστερα από σχετική αποστολή προσκλήσεων της Δ/νσης Τουρισμού ΠΒΑ προς όλα τα γραφεία της Μεγάλης Βρετανίας, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ φιλοξένησε ταξιδιωτικά πρακτορεία από τα νησιά του Β. Αιγαίου, Λέσβο, Χίο και Σάμο που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για τη βρετανική αγορά.

Related posts

Άνοιγμα του Βορείου Αιγαίου στην τουρκική αγορά: Παρουσιάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες σε Αϊβαλί και Σμύρνη

admin

Εκδηλώσεις Τιμής στη Σάμο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Κυριακή 25 Μαΐου

admin

ΚΑΑΕΚΤ Σάμου: Επιτυχής η πρώτη φάση της δράσης «οι τοίχοι που μιλάνε» – Έρχεται συνέχεια με ντόπιους καλλιτέχνες

admin

Συνέντευξη Τύπου Μουτζούρη: Όλες οι λεπτομέρειες για την τουριστική προβολή του Β. Αιγαίου στο Αϊβαλί

admin

Επιστολή-Καταπέλτης Καλτάκη στο Υπουργείο Ναυτιλίας: “Αναλάβετε τις ευθύνες σας για την Ακτοπλοΐα ή θα κινηθούμε με νόμιμα μέσα

admin

Εργασίες καθαρισμού στην Εθνική Οδό Σάμου – Καρλοβάσου: Προσοχή στους οδηγούς από Αυλάκια έως Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήρια δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

admin

Ομόφωνη στήριξη για Μουσικό Σχολείο στην Ικαρία από το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

admin

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου προς Υπ. Ναυτιλίας: “SOS” για τις αυξήσεις στα ναύλα – “Πολίτες β’ κατηγορίας οι νησιώτες”

admin