09/07/2026
Σαμιακά

Ισορροπώντας μεταξύ ζωής και θανάτου

cats

Μεταξύ ζωής και θανάτου θέτουν τον εαυτό τους καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και μικρά παιδιά την ώρα που εισέρχονται και εξέρχονται από το κέντρο μεταναστών στη Σάμο.

Παιδιά 5 και 6 ετών και μεγαλύτερα, περπατούν όλες τις ώρες της ημέρας το κάθετο δρόμο που οδηγεί στη πόλη, χωρίς συνοδεία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή, με κίνδυνο οι οδηγοί που διασχίζουν τον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος του κόμβου του κοιμητηρίου να τα παρασύρουν.Ισορροπώντας μεταξύ ζωής και θανάτου Κάθε μέρα μικρά παιδιά χωρίς καμία επιτήρηση, παίζουν ανέμελα πάνω στο δρόμο και στην αλάνα που υπάρχει παραπλεύρως. Το θέμα είναι ιδιαίτερο σοβαρό αφού υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδειγματα παραμέλησης εποπτείας ανήλικων.

Σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία απο τους διαμένοντες στο ΚΥΤ Σάμου, το 28%  είναι παιδιά εκ των οποίων περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Συνολικά  το ποσοστό των ασυνόδευτων παιδιών φτάνει στο 17%.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, ένα μικρό παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή των συνοδών του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε κινούμενο όχημα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί (δεύτερο περιστατικό). Ισορροπώντας μεταξύ ζωής και θανάτου

Εξαιτίας της περατζάδας των αλλοδαπών, οι διερχόμενοι οδηγοί που κατευθύνονται στο σημείο,τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι κάποιο παιδί θα πεταχτεί ξαφνικά στο δρόμο και θα το παρασύρουν. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθούν κατηγορούμενοι για πρόκληση ατυχήματος.

Απαιτείται να παρθούν τα αναγκαία και στοιχειώδη μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πριν συμβεί το μοιραίο (ισχύει και για τις ΜΚΟ) .

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αυξημένος τζίρος, αλλά και παράπονα: Τι λένε επαγγελματίες της Σάμου για μερίδα Τούρκων επισκεπτών

Μέχρι 28 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων σε Σάμο και Ικαρία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια