25/09/2026
Σαμιακά

Κίνδυνος κατάρρευσης των δύο κωδωνοστασίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου

136097319_3513229002045921_7693450680409563707_n

Άμεσος είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης των δύο κωδωνοστασίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά απο αυτοψία που πραγματοποίησε αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων-Τμήμα Έργων, του Υπουργείου Πολιτισμού. Η υπηρεσία διαπίστωσε επιδείνωση της κατάστασης διατήρησης και αύξηση της επικινδυνότητας κατάρρευσης των δύο νεωτερικών από οπλισμένο σκυρόδεμα κωδωνοστασίων του ναού. Όπως σημειώνει η τοπική κοινότητα για την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων, θα υπάρξει προσωρινός και άμεσος αποκλεισμός των προσβάσεων πέριξ των δύο κωδωνοστασίων.

Ακολουθεί το έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας Κοκκαρίου :

Έπειτα από παρέμβαση της Δημοτικής Κοινότητας Κοκκαρίου στην αρμόδια υπηρεσία Διεύθυνσης Αναστύλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων-Τμήμα Έργων, του Υπουργείου Πολιτισμού για άρση επικινδυνότητας των δύο κωδωνοστασίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου), η εν λόγω υπηρεσία του Υπουργείου με το αριθ. A.D 19974 -17/01/2024 έγγραφο προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου —Τεχνικές Υπηρεσίες Κατόπιν αυτοψίας, διαπιστώνει επιδείνωση της κατάστασης διατήρησης και αύξηση της επικινδυνότητας κατάρρευσης των δύο νεωτερικών από οπλισμένο σκυρόδεμα κωδωνοστασίων του ναού.

Η υπηρεσία της ΔΑΒΜΜ του Υπουργείου αναφέρει ότι την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων, θα πρέπει να υπάρξει προσωρινός και άμεσος αποκλεισμός των προσβάσεων πέριξ των δύο κωδωνοστασίων. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεννόηση με την αρμόδια Υπηρεσία της Τροχαίας θα ανακοινώσει τα ενδεδειγμένα κυκλοφοριακά μέτρα με τις απαραίτητες σημάνσεις στο χώρο τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Η Κοινότητα Κοκκαρίου ζητά την κατανόηση των κατοίκων για αυτή την εξέλιξη, η οποία αποτελεί προσπάθεια για να απομακρυνθεί o κίνδυνος κατάρρευσης με τραγικές συνέπειες.

Θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε σύντομα να αρθεί η επικινδυνότητα οποία διαιωνίζεται τρία (3) χρόνια, χωρίς οι αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι σήμερα να έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους .

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση.

Κίνδυνος κατάρρευσης των δύο κωδωνοστασίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου

 

Φωτογραφία Kokkari

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Φωτιά στο Blue Carrier 2 βόρεια της Μυκόνου: Στην Τήνο οι 29 επιβαίνοντες

Σάμος: Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τους πολίτες να καταγγέλλουν παράνομες ενέσεις botox

Σάμος: Στις τουρκικές ακτές εντοπίστηκε νεκρός ο 50χρονος που αγνοούνταν

Δύο νέα μηχανήματα στο Νοσοκομείο Σάμου: τι εξυπηρετούν σε νεογνά και επείγοντα

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ στη Σάμο για τους αγριόχοιρους

Ειδικό εποχικό βοήθημα οικοδόμων: Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου, ποσό 1.064,12 ευρώ