16/10/2026
Σαμιακά

Και η ΕΟΔ Σάμου στην αποστολή διασωστών στην Τουρκία

328970182_1384943335611342_557683340029362029_n

Η Ε.Ο.Δ. Σάμου, συμμετέχει στην αποστολή με τον διασωστικό μας σκύλο “Speedy” και τον συνοδό – διασώστη Θανάση ΠΡΑΞΟΥΛΗ

Τριάντα (30) εκπαιδευμένοι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα, μαζί με ένα (1) σκύλο έρευνας και διάσωσης μαζί με εξειδικευμένο διασωστικό εξοπλισμό μαζικών καταστροφών, αναχωρούν σήμερα το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας.

Η αποστολή της Ε.Ο.Δ., αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί στην Κωνσταντινούπολη κι από κει να ταξιδέψει αεροπορικώς στα Άδανα, με την συνοδεία στελεχών της Τούρκικης Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), με την οποία και θα συνεργαστεί το πεδίο των επιχειρήσεων. Και η ΕΟΔ Σάμου στην αποστολή διασωστών στην Τουρκία

Ο εξοπλισμός της Ε.Ο.Δ., περιλαμβάνει υδραυλικές διασωστικές σειρές, εργαλεία απεγκλωβισμού, θερμικές κάμερες, ανιχνευτές επικίνδυνων αερίων, γεννήτριες, εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών, φορεία, απινιδωτές καθώς και εξειδικευμένο εξοπλισμό Πρώτων Βοηθειών. Επιπλέον, όλα τα μέλη της Ε.Ο.Δ. φέρουν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Την αποστολή της Ε.Ο.Δ., υποστηρίζουν: το Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, η Τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας και η κ. Χριστίνα Ασπροποταμίτη, τους οποίους  ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή τους στην πραγματοποίηση της αποστολής.

Η Ε.Ο.Δ. Σάμου, συμμετέχει στην αποστολή με τον διασωστικό μας σκύλο “Speedy” και τον συνοδό – διασώστη Θανάση ΠΡΑΞΟΥΛΗ. Ως Ε.Ο.Δ. Σάμου, ευχαριστούμε τον κ. Κώστα ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ και το προσωπικό της AEGEAN του Αερολιμένα Σάμου, για την πολύτιμη βοήθειά τους!

Θανάση και “Speedy” καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο εξαιρετικά δύσκολο έργο σας!!!

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Ικαρία: Παραμένουν τα εκπαιδευτικά κενά στο Δημοτικό Ευδήλου

Πανσαμιακό συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με αφετηρία το Νοσοκομείο Σάμου

Λόγω καιρού αλλάζει η τοποθεσία του 1ου Εργατικού Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Σάμος: Στον ΑΝΤ1 η μητέρα του πεντάχρονου που παραμένει χωρίς σχολικό νοσηλευτή

Ο Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αλλάζει τις ώρες του Blue Star Myconos

273 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη Σάμο από την Κρήτη με το «Express Jet»