22.2 C
Σάμος
29/05/2025
Σαμιακά

Και το 2022 δύο παραλίες με γαλάζια σημαία στη Σάμο

Δύο Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στη Σάμο και φέτος το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στις ακτές Δόρυσσα -Ποτοκάκι και Γλυκόριζα, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, και την προστασία της Δημόσιας Υγείας .

Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία όσον αφορά το πλήθος των Γαλάζιων Σημαιών βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η Ελλάδα, με 581 σημαίες.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” στην Ελλάδα από το 1992.

Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης.

Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Related posts

Σε απόγνωση οι παραγωγοί της υπαίθριας αγοράς στη Σάμο: Ακατάλληλοι χώροι, απειλές προστίμων και αίτημα για άμεσες λύσεις

admin

Επιβολή διοικητικού προστίμου για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στη Σάμο

admin

Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος “χτίζει” το μέλλον της περιβαλλοντικής ενημέρωσης στη Σάμο

admin

Το “San Nicolas” στη γραμμή Σάμου – Κουσάντασι

admin

Θερμή υποδοχή και τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Σάμου από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

admin

Ποτοκάκι Σάμου: Θρήνος για τον 39χρονο Θεσσαλονικιό που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο τα ξημερώματα

admin

Είδη ασφαλείας για την προστασία της ακίνητης περιουσίας σας

admin

Ευτυχία Δήμου για την δράση ελέγχου σπίλων: “Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των Σαμίων – Για μένα η Σάμος είναι μία”

admin

Σάμος: Για πρώτη φορά ο Νομός μας σε Πανελλήνιο Ρυθμικής με το Dance Studio Χατζηνικολάου

admin