07/05/2025
Ικαριακά

Καταδυτικό Πάρκο στους Φούρνους Κορσεών

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου, στους Φούρνους Κορσεών,  με χαρακτηρισμό 5 καταδυτικών διαδρομών εντός θαλάσσιας περιοχής, συνολικής έκτασης 163 στρεμμάτων.

Ειδικότερα, το καταδυτικό πάρκο τοποθετείται στη περιοχή του ακρωτηρίου Κοντογιάννης, στην περιοχή Λεμονόπετρες της νήσου Θύμαινας, λόγω της  γεωγραφικής θέσης, της παρουσίας μικρών βραχονησίδων και υφάλων, της μορφολογίας του πυθμένα και των φυσικών σχηματισμών, της θαλάσσιας ζωής και της ιδιαίτερης καθαρότητας των υδάτων.

Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση 5 πλωτών  φωτοσημαντήρων σε κορυφές της περιμέτρου του καταδυτικού πάρκου, για τη σήμανση της περιοχής του, καθώς και την τοποθέτηση 3 μόνιμων αγκυροβολίων για τα σκάφη που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες –αυτοδύτες, σε θέσεις εντός των ορίων του Καταδυτικού Πάρκου.

Σημειώνεται ότι θα προταθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα παρατήρησης της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας, όπως είναι η Μεσογειακή Φώκια Monachus monachus, τα Λιβάδια Ποσειδωνίας Posidonia oceanica και άλλα, στα οποία θα γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τους επισκέπτες-δύτες, ώστε να αποφεύγεται η όχληση των Ειδών.

 

Πηγή tornosnews.gr

Related posts

Η Axion Hellas στους Φούρνους Κορσεών και τη Θύμαινα με πλούσιες δράσεις στις 8 και 9 Μαΐου

admin

“Μας χρωστούσαν και μας πήραν το βόδι”: Σφοδρή αντίδραση Δημάρχου Ικαρίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση

admin

Νοσοκομείο Ικαρίας: Ο Θεόδωρος Τσετσέρης αντικαθιστά τον Χρ. Χατζηχριστοδούλου

admin

Κινητοποίηση στην Ικαρία για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας και τα πανάκριβα εισιτήρια

admin

Εξωτερικά Ιατρεία Λογοθεραπείας στο Νοσοκομείο Ικαρίας (7-11 Απριλίου)

admin

Ικαρία: Δικαστική νίκη κατά των Ανεμογεννητριών – Συνεχίζονται οι αγώνες

admin

“Ώρα μηδέν” για τους ΧΑΔΑ της Ικαρίας

admin

Οι «Ήρωες της Digea» ταξιδεύουν στην Ικαρία!

admin

Επίσκεψη AXION HELLAS στους Φούρνους Κορσεών: Ο Νικόλαος Ντε Γκρες στο πλευρό των εθελοντών

admin