16.7 C
Σάμος
17/10/2025
Πολιτικά

ΚΚΕ Σάμου: Ούτε σκέψη για μεγαλύτερο ΚΥΤ

Απορρίπτει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ  την πρόταση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολίτικης κ. Βίτσα για την δημιουργία νέου ΚΥΤ  στη Σάμο. Αναλυτικά.

Η πρόσφατη απαίτηση της κυβέρνησης για δημιουργία νέου μεγαλύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοπόιησης καθώς και δομής παραβατικών (δηλαδή φυλακής) στο νησί, ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Η δημιουργία ενός νέου ακόμη μεγαλύτερου ΚΥΤ θα σημάνει ακόμη περισσότερους ανθρώπους εγκλωβισμένους στο νησί μας χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης.

Η κοροϊδία και η υποκρισία της κυβέρνησης να μην περάσει!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οτι οι τακτικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και «το ανθρωπιστικό προφίλ» που προσπαθεί να καλλιεργήσει είναι φούμαρα, σαν κι αυτά που τάζει για τη «μεταμνημονιακή εποχή», προκειμένου να αποκοιμίζει το λαό.

Η πείρα από το νησί μας όλα αυτά τα χρόνια αλλά κι από τα άλλα νησιά του Αιγαίου, δείχνει οτι για την ΕΕ και την κυβέρνηση το προσωρινό είναι μόνιμο, οι «ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» είναι κατ’ευφημισμόν.

Όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι κι επεμβάσεις, όσο εξαθλιώνονται λαοί, τόσο θα ξεριζώνονται άνθρωποι από τις χώρες τους, θα αναζητούν αλλού καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες είναι το ελάχιστο που μπορούν και οφείλουν να κάνουν οι εργατες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού μας.

Ούτε σκέψη για μεγαλύτερο ΚΥΤ, για δομή φυλακής που θα εγκλωβίσουν χιλιάδες ανθρώπους στο νησί.

Μόνη λυση αποτελεί η πρόταση του ΚΚΕ για:

  • Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Κατάθεση και εξέταση του ασύλου καθώς και έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας από εδώ και στο εξής.
  • Πλήρη αποζημίωση των κατοίκων από ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της υπερσυσσώρευσης και των συνθηκών κράτησης

Related posts

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin

Απολογισμός 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου – Ρεκόρ, διεθνής αναγνώριση και νησιωτική ενότητα

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Παρουσίαση έργων και δράσεων της κυβέρνησης στο Ν. Σάμου

admin

Δεν θα είναι υποψήφιος για τη ΔΕΕΠ Σάμου ο Ευάγγελος Καπλαντζής

admin

Επτά βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τα τέλη τουρισμού: “Πού πήγαν τα χρήματα;”

admin

Θα γίνει το Νοσοκομείο Σάμου νοσοκομείο αναφοράς με τον Γ.Καμπούρη; Η δήλωση Στεφανάδη

admin

Βασιλάκης απο τη Σάμο: «Η ανάπτυξη δεν είναι στατιστικά!» – Πυρά για μεταναστευτικό & ακρίβεια

admin

ΠΑΣΟΚ: Νομοθετική πρωτοβουλία για κακούργημα η αλιεία αλλοδαπών στα ελληνικά ύδατα

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο της Στέλλας Παπαγρηγορίου

admin