21.1 C
Σάμος
20/10/2025
Δήμος

Κοινή δήλωση των επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου

Κοινή δήλωση των επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Ο ελιγμός της κυβέρνησης με την πρόσκληση των δημάρχων σε διάλογο είναι απαράδεκτος και πρέπει να απορριφθεί. Διάλογος με γκλόμπς και χημικά δεν μπορεί να γίνει.

Οι εκκλήσεις του πρωθυπουργού για ηρεμία είναι υποκριτικές και προσβλητικές, τη στιγμή που οι δυνάμεις καταστολής δρουν σαν στρατός κατοχής στα νησιά.

Οι δήμαρχοι που αποδέχονται την πρόσκλησή του για τον δήθεν διάλογο, τη στιγμή που τα ΜΑΤ αιματοκυλούν τους νησιώτες, δίνουν συγχωροχάρτι στη κυβέρνηση και αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες.

Η συνάντηση μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με έναν όρο:

Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ από όλα τα νησιά οι δυνάμεις καταστολής και να ανακληθεί ΑΜΕΣΩΣ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι επιτάξεις.

Από κει και πέρα, παραμένει αδιαπραγμάτευτο το διεκδικητικό πλαίσιο για:

Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά. Κλείσιμο όλων των χοτ σποτ. Κανένα καινούργιο πουθενά.

Καλούμε τους δημάρχους της Σάμου που μέχρι λίγες ώρες πριν διαδήλωναν μαζί με το λαό ενάντια στον αυταρχισμό και τη καταστολή, ενάντια στις επιτάξεις και για να μη γίνει το νησί μας τεράστια φυλακή, να μην αποδεχθούν τη πρόσκληση- πρόκληση.

Να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ο δίκαιος αγώνας του λαού του νησιού μας, που τρεις μέρες τώρα, ξενυχτάει στο μπλόκο του εργοταξίου στου «Ζερβού».

Κώστας Τζίχας  – Βασίλης Κοσμάς

Related posts

Ακυρώθηκε η συνάντηση για το πρόβλημα των αγριοχοίρων στη Σάμο — Έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης

admin

78 δημότες συμμετείχαν στην πιλοτική λειτουργία του Κολυμβητηρίου Καρλοβασίου

admin

Η Άννα Αντωνίου – Καργιωτάκη παραιτήθηκε από τη δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου κατά της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση απορριμμάτων

admin

Με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Σάμου ο Λ. Στασινής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwondo

admin

Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου: Μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο

admin

14 κρίσιμα ζητήματα σε εκκρεμότητα – Παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο»

admin

Η Σάμος «ταξιδεύει» στο Λονδίνο: Αυτόνομο περίπτερο στη WTM 2025

admin

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί της Τρίτης 9/10  έως το απόγευμα της Τετάρτης 8/10

admin