30.5 C
Σάμος
02/08/2025
Περιφερειακά

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Περιφέρεια για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και νέες μεταναστευτικές ροές

Περιγραφή εικόνας

Με Δελτίο Τύπου της 16.08.2021 ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. και τ.Υφυπουργόςκ.Μ.Ν.Κόνσολας δηλώνει τα εξής:

«….Η επικράτηση και η επιβολή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Η φύση και η βιαιότητα του καθεστώτος που επιβάλλεται σε μια χώρα 38 εκατομμυρίων κατοίκων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενός νέου και πρωτόγνωρου μεταναστευτικού κύματος.

Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη του προβλήματος και εργάζεται ήδη για να αποτρέψει τη μετατροπή του Αφγανικού προβλήματος σε μεταναστευτικό πρόβλημα που αφορά μόνο την Ελλάδα.

Η χώρα και τα νησιά μας δεν αντέχουν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Δεν αντέχουν να ξαναζήσουν παρόμοιες στιγμές με αυτές του 2015….

 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πρώτος αποδέκτης των εισερχομένων παρανόμως μεταναστών και προσφύγων, συμμερίζεται απολύτως τους εκφραζόμενους φόβους και κρούει τον κώδωνα του επερχόμενου κινδύνου.

Ζητεί από την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η παράνομη είσοδος. Ο επικρεμάμενος κίνδυνος καθιστά ακόμη πιο επίκαιρο το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για καμία δομή μεταναστών στις κρίσιμες γεωγραφικά νήσους και ταχεία εκκένωσή τους.

 

Φωτογραφία ertnews

Related posts

12 νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύουν το Βόρειο Αιγαίο

admin

«Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρα της 201ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης»

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για συμπλήρωση 113 χρόνων απο την απελευθέρωση της Ικαρίας

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ικαρία

admin

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα με Περιφερειάρχες Νησιωτικών Περιοχών

admin

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin