28.9 C
Σάμος
13/07/2025
Πολιτικά

Ο Κώστας Δουζίνας απο την Σάμο : Άνοιγμα στη κοινωνία και εγγραφή νέων μελών στον Σύριζα

Banner Samos24

Ανοιχτή συζήτηση με ομιλητή τον ακαδημαϊκό Κώστα Δουζίνα, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Σάμος» η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.

Τον πρώην βουλευτή προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, κ. Νίκος Κακλαμάνης.

Στην εισαγωγή του ο κ. Δουζίνας έκανε την διαπίστωση ότι, η Ελλάδα του 2019 είναι καλύτερη σε όλα τα πεδία από αυτά του 2014 και το δικαιολόγησε.

“Η κυβέρνηση βρέθηκε από την αρχή σε μία διαρκή αντίφαση. Χρειάστηκε να αποδεχθεί και να εφαρμόσει πολιτικές που δεν συνάδουν με τις ιδέες του κόμματος και των μελών του. Λειτούργησε με μια αφιλόξενη κρατική δομή, και απέναντι σε εχθρικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος στάθηκε σε αυτά που κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η προστασία της εργασίας, η δικαιότερη φορολογία, η τόνωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και η δημιουργία ενός δημοκρατικού και αποτελεσματικού κράτους που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών.

“Πετύχαμε την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, και δημιουργήσαμε συνθήκες δημοσιονομικής ασφάλειας, εκσυγχρονίζοντας την κρατική διοίκηση. Τα καταφέραμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με σκληρούς συμβιβασμούς και με πολλή δουλειά” , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Δουζίνας.

Τέλος, ο ακαδημαϊκός υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως η οργανωτική ανασυγκρότησης του κόμματος, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με άνοιγμα στη κοινωνία και με την εγγραφή νέων μελών.

Στη συνέχεια υπήρξε ζωντανός διάλογος με φίλους και μέλη του κόμματος.

Εντύπωση έκανε η δημόσια παρέμβαση του πρώην πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα κ. Βασίλη Παυλίδη.

Ανέλυσε τις αιτίες της αποχώρησης του από χώρο της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας στην αίθουσα ότι συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη, σε ότι αφορά τους χειρισμούς του στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Related posts

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin

Ανακοινώθηκε η τελική σύνθεση του Κυβερνητικού Κλιμακίου για τη Σάμο

admin

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Ο Θάνος Πλεύρης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Παραιτήσεις Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτη, Μπουκώρου και Στρατάκου μετά τη δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

admin

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου: Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ζητά συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης

admin