4.4 C
Σάμος
23/02/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Μέτρα προστασίας μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων εφαρμόζονται από τη νέα σχολική περίοδο

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει της έναρξης και για όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς (2017 – 2018), ενεργοποιεί ειδικό σχεδιασμό που αποσκοπεί στην εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας και στην προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει:

  • επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και δραστηριοποίηση συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων,
  • ελέγχους από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, λόγω της φύσης του μεταφορικού τους έργου και μέτρα τροχαίας για την προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα
  • ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών,
  • τακτικούς ελέγχους σε τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις, με σκοπό παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους μαθητές και εξασφάλιση ασφαλούς διαμονής τους, κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών,
  • συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν ανακύπτουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.

Για την πληρέστερη υλοποίηση του σχεδιασμού θα ενεργοποιηθούν και οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», στις περιοχές όπου εφαρμόζεται ο θεσμός.

Επιπλέον τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αστυνομικοί της Τροχαίας θα διανείμουν έντυπα φυλλάδια σε μαθητές και γονείς, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς διατίθεται σε σχολεία εξειδικευμένο προσωπικό από διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες, για την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και με την ευκαιρία αυτή εύχονται στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές καλή σχολική χρονιά.

 

 

 

 

Related posts

Άδειες χειριστών σκαφών: Εξετάσεις στη Σάμο στις 12 Μαρτίου

admin

Καρλόβασι: Νεαρός στα χέρια της αστυνομίας με μικροποσότητα χασίς

admin

Υποστελέχωση Αστυνομίας Σάμου: Συνάντηση με τον Αρχηγό για άμεση ενίσχυση

admin

Σάμος: Εντοπισμός 102 μεταναστών και συλλήψεις διακινητών από το Λιμενικό

admin

Συνελήφθη 17χρονος αλλοδαπός στη Σάμο, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

admin

Λιμενικό και Europol: Καταδίωξη θαλαμηγού στη Σάμο – Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών

admin

Εντοπισμός 31 ατόμων και σύλληψη Τούρκου διακινητή στη Σάμο

admin

Σύλληψη 75χρονου για Ναρκωτικά

admin

Συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου

admin