14/10/2026
Δήμος

Μήνυμα του δημάρχου ανατολικής Σάμου για την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

stantzos 1

Μήνυμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μεταναστευτικό απευθύνει ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος.

Ο κ. Στάντζος αναφέρει:

“Τα τελευταία χρόνια το νησί μας και ειδικότερα η πόλη της Σάμου ζει μια πρωτόγνωρη και συνάμα τραγική κρίση, όπου έχει ανατραπεί πλήρως η κανονικότητα της ζωής μας. Τίθενται καθημερινά ζητήματα ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους, τα παιδιά μας, τους επισκέπτες μας, πρόσφυγες και μετανάστες.

Έως πρόσφατα η αντιμετώπιση ήταν άτολμη και αναποτελεσματική. Αναδείξαμε το θέμα, δεν το κρύψαμε κάτω από το  χαλί. Η προσπάθειά μας τις τελευταίες 50 ημέρες είναι να πετύχουμε, όπως δεσμευτήκαμε: Αποσυμφόρηση εδώ και τώρα, ενίσχυση της ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών  της Σάμου, αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, κλείσιμο του ΚΥΤ πόλεως Σάμου και απόδοσή του στον δήμο, επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται.

Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή οφείλει ο καθένας μας να αναλογισθεί την ευθύνη του απέναντι στον τόπο και ειδικότερα στη νεολαία και στα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να προδώσουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες τους. Στους νέους που έχουμε το μεγαλύτερο χρέος να δώσουμε στήριξη, δύναμη  και προοπτική για το μέλλον. Χαμόγελο για το μέλλον. Η Σάμος είμαστε όλοι εμείς. Η Σάμος είναι οι άνθρωποί της. Ο τόπος που γίνεται η σημαία μας. Ο τόπος των αναμνήσεων και των ονείρων μας. Αυτόν τον τόπο θέλουμε να στηρίξουμε και  να αναβιώσουμε. Υπόσχεση και δέσμευση, δεν θα τους αφήσουμε να μας ξεχάσουν.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ, όλους μαζί, και έναν έναν προσωπικά σε πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα, στην  πλατεία δημαρχείου, όπου με σύνεση, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε από τους εμπλεκόμενους τα αυτονόητα. Να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά ως οφείλουν  προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας”.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο: Ζητά από τον Δήμο κίνητρα για να μείνουν γιατροί και νοσηλευτές στο νησί

1,2 εκατ. ευρώ για αγορά ακινήτου στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Θετική ψήφος της ΑΝΑ.Σ.Α. για το Μουσείο Ναυπηγικών Τεχνών

Δήμος Δυτικής Σάμου: Παρέμβαση για τις συμπτύξεις στο Λύκειο Καρλοβασίου

Οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις στο Καρλόβασι ζητά ο δήμαρχος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους μετά τη φωτιά στο «Blue Carrier 2»

Ανα.Σ.Α.: Ζητήματα ασφάλειας από τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων