23/05/2026
Πολιτικά

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία για την 49η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, 49 χρόνια με τους αγώνες και τη θυσία της Γενιάς του Πολυτεχνείου να παραμένουν φωτεινά μονοπάτια που δεν σβήνουν ποτέ οδηγώντας και εμπνέοντας γενιές και γενιές με το ίδιο πάθος, με το οποίο καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τα κοινωνικά Δικαιώματα.
   Τιμούμε τη νεολαία και τους φοιτητές που δεν επέλεξαν να παραμείνουν σιωπηλοί και ήσυχοι αλλά να αγωνιστούν και να θυσιαστούν για να υλοποιηθεί το σύνθημα <<Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία>>, οι οποίοι όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών.
    Σήμερα το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι παρακολουθήσεις πολιτικών και η αστυνομική αυθαιρεσία επαναφέρουν σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν. Γι’αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα με αλληλεγγύη, ενότητα και  αποφασιστικότητα κατά του νεοφιλελευθερισμού, του φασισμού και της άκρας δεξιάς. Στηρίζουμε τη νέα γενιά και το λαό μας στους αγώνες για ένα ανθρώπινο και δίκαιο μέλλον.
      Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. ΣΑΜΟΥ καλεί τα μέλη του κόμματος και τους φίλους, τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες στην πλατεία Καρλοβάσου την Πέμπτη 17/11/2022 στην εκδήλωση και πορεία που θα γίνει το απόγευμα στις 18:30 η ώρα.
Το Συντονιστικό της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Καρυστιανού παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη την Ιδρυτική Διακήρυξη του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

Στεφανάδης για «Πόθεν Έσχες»: «Δεν κρύβω σκελετούς στην ντουλάπα»

Αναφορά στη Βουλή για τις συνθήκες στο Ειδικό Σχολείο Σάμο

510.000 ευρώ για ανακαίνιση τριών σχολείων σε Καρλόβασι, Ράχες και Εύδηλο

ΚΚΕ Σάμου για το δυστύχημα στο Ηραίο: Ολόκληρο νησί χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια

Σάμος: Συλλυπητήρια ΔΕΕΠ ΝΔ για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε συμπολίτη μας