29.4 C
Σάμος
03/07/2025
Πολιτικά

Μεταφορικό ισοδύναμο: Από τις 28/12 η καταβολή 30 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους πολίτες και επιχειρήσεις νησιών

Banner Samos24

Την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, ξεκινά και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί, η πίστωση των λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων – δικαιούχων του Μεταφορικού Ισοδύναμου με 30 εκ. ευρώ, από τα οποία 22,9 εκ. αφορούν 10.075 νησιωτικές επιχειρήσεις και 7,1 εκ. 134.705 κατοίκους των νησιών.

Η εκταμίευση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις προχωρά μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και αφορά φορτωτικές και δαπάνες μεταφοράς α) 429 επιχειρήσεων του δείγματος ελέγχου του Α εξαμήνου του 2021, β) 465 επιχειρήσεων του δείγματος ελέγχου του Β εξαμήνου του 2021 και γ) 9.181 επιχειρήσεων εκτός δείγματος ελέγχου του Β εξαμήνου 2021. Για τους πολίτες αφορά το διάστημα έως και 28/4/2022.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες ώστε έως το τέλος Ιανουαρίου του 2023, να προχωρήσει η πληρωμή επιβατών για το χρονικό διάστημα από 29/4/2022 έως 30/9/2022, καθώς και πληρωμές πολιτών και επιχειρήσεων για το σκέλος των καυσίμων του έτους 2022.

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έχει εντάξει το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών και την ένταξη του σε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα, λαμβάνεται μέριμνα για τη διαρκή αξιολόγηση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας του μέτρου, προκειμένου να έχει ακόμη μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στις νησιωτικές κοινωνίες.

Related posts

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin

Ανακοινώθηκε η τελική σύνθεση του Κυβερνητικού Κλιμακίου για τη Σάμο

admin

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Ο Θάνος Πλεύρης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Παραιτήσεις Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτη, Μπουκώρου και Στρατάκου μετά τη δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

admin

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου: Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ζητά συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Εκλογές Κεντρικής Επιτροπής στο Βόρειο Αιγαίο – Το εκλογικό κέντρο στη Σάμο

admin

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Κυβερνητικού Κλιμακίου στη Σάμο λόγω πυρκαγιάς στη Χίο

admin

Πορεία ΚΚΕ στη Σάμο κατά της εμπλοκής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις

admin