26.9 C
Σάμος
03/07/2025
Σαμιακά

Με επιτυχία η εκδήλωση του συλλόγου “ΕυΠο” με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος”

Banner Samos24

Θερμή η ανταπόκριση του κοινού στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου “ΕυΠο”  με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος” με ομιλητή τον ψυχολόγο κ. Νικόλαο Καλδιριμιτζιάν,που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου, κ. Θεοδώρα Παπαδάμ , αναφέρθηκε στην αξία της ενημέρωσης και της πρόληψης τονίζοντας ότι «είναι μέρα χαράς και συγκίνησης. Εδώ χτυπά δυνατά η καρδιά μας για την πρώτη μας επίσημη εκδήλωση που  γίνεται εντός του πρώτου ημερολογιακού χρόνου της δημιουργίας του Συλλόγου. Έχουμε ξεκινήσει θεωρούμε αρκετά δυναμικά και διεκδικούμε καθημερινά τα δικαιώματά μας στην Υγεία αλλά και στη Ζωή».

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον ψυχολόγο κ. Νικόλαο Καλδιριμιτζιάν πως κάποιες οικογένειες αντιμετώπισαν αυτή την κατάσταση με δύναμη και αξιοπρέπεια.

Έγινε ανάλυση ορισμών όπως το εξεταζόμενο συναίσθημα, η ανθεκτικότητα , η μετατραυματικη ανάπτυξη, που ειδικοί χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να προσφέρουν το βέλτιστο και το εφικτό στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Ο κ. Καλδιριμιτζιάν ανέφερε ότι καρκίνος μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες και σχεδόν πάντα βρίσκει την οικογένεια απροετοίμαστη και εστίασε στους παράγοντες που δίνουν δύναμη τόσο στο άτομο που έχει καρκίνο όσο και στην οικογένειά του. Ακολούθησε συζήτηση,  ενώ τον λόγο πήραν με παρεμβάσεις τους οι γιατροί Ισαάκ Μιχαηλίδης, ψυχίατρος, Ηρακλής Κατσούλης, χειρουργός και Μανώλης Κάρλας, συνταξιούχος παθολόγος και πρώην Νομάρχης Σάμου.

Μετά το πέρας της ομιλίας απονεμήθηκαν οι Κάρτες Καθορισμού Ομάδας Αίματος ΑΒΟ & Rh στους νέους εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.

Related posts

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin