13/08/2026
Δήμος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ομιλία με θέμα «Τα δικαιώματα του Παιδιού»

Screenshot_4
To Τμήμα Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δυτικής Σάμου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού , διοργάνωσε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 σε συνεργασία με το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου στον χώρο του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρλοβάσου , ομιλία για τους γονείς με θέμα «Τα δικαιώματα του Παιδιού».
Η 11 Δεκεμβρίου Γενέθλια ημέρα της UNICEF έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Ημέρα υπενθύμισης πως Όλοι Εμείς: γονείς και παιδαγωγοί, οφείλουμε να παρέχουμε στα παιδιά μας το μέλλον αυτού του κόσμου, συναισθηματική ασφάλεια και προστασία των δικαιωμάτων τους .
Η ομιλία περιλάμβανε δύο εισηγήσεις:
1) ΄’Το δύσκολο παιδί΄΄ με ομιλήτρια την κ. Αντωνία Κονταξή Κοινωνική Λειτουργό ΚΕΦΙΑΠ Σάμου ,κατά την διάρκεια της οποίας επισημάνθηκαν πιθανές ανεπιθύμητες συμπεριφορές των παιδιών που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία τόσο της οικογένειας όσο και του παιδικού σταθμού και οι ορθοί τρόποι αντιμετώπισής τους.
2) ”Τα δικαιώματα των παιδιών΄΄ με ομιλήτρια την κ. Άντζελα Αθανασίου Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δυτικής Σάμου η οποία αναφέρθηκε στην Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ η οποία αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι στόλισαν το Δέντρο των Δικαιωμάτων των Παιδιών!!!!
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Βανδάλισαν το κυτίο του απινιδωτή στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

202η Επέτειος της Ναυμαχίας της Σάμου – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 5ης και 6ης Αυγούστου

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου

Δήμος Ανατολικής Σάμου: 22 προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία, αιτήσεις έως 5 Αυγούστου

Νέος χώρος στάθμευσης στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Ομόφωνο «ναι» στην 99ετή παραχώρηση χρήσης του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο ΥΠΠΟ