16/09/2025
Δήμος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός στο δάσος του οικισμού Ηραίον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός στο δάσος του οικισμού Ηραίον με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δασών Σάμου με τη συμμετοχή του Δήμος Ανατολικής Σάμου, του Συλλόγου Επαγγελματιών Ηραίου και πλήθος εθελοντών.

Στόχος της κίνησης αυτής, πέραν του καθαρισμού, ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και το πέρασμα του μηνύματος ότι η φροντίδα των δασικών περιοχών και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

“Άμεση η ανάγκη για μελέτες και δράσεις καθαρισμών για την ουσιαστική ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας με προτεραιότητα σε καθαρισμούς δασικών εκτάσεων, συντηρήσεις/βελτιώσεις δασικού οδικού δικτύου και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.Ο δήμος Ανατολικής Σάμου έχει εκπονήσει μελέτη και ξεκινάει άμεσα εργασίες καθαρισμού περιαστικών δασών σε αρκετές κοινότητες.

Είναι χρέος μας να προστατέψουμε τη φυσική μας κληρονομιά από τις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές” ανεφέρε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καρράς.

 

 

Related posts

Αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στον Πλάτανο χάρη στη νέα παράκαμψη

admin

Νέα σχολική χρονιά: Τι μήνυμα στέλνουν οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Δυτική Σάμος: Έκκληση για άμεση απομάκρυνση παράνομων αφισών – Έρχονται νόμιμοι χώροι αφισοκόλλησης

admin

ΚΚΕ Σάμου: «Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου στη Διεθνή Μέρα ΝΑΤΟ»

admin

Αίτημα για ενημέρωση και ειδική συνεδρίαση σχετικά με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

admin

Μαρνέζος: «Χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου Καρλοβάσου»

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Στους 6 κορυφαίους της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

admin

Διάκριση για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

admin

«ΑΝΑ.Σ.Α.: Αίτημα έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Αν. Σάμου

admin