27.2 C
Σάμος
27/07/2025
Σαμιακά

Με κινητοποιήσεις στη Σάμο απαντούν στον Δ.Βίτσα

Περιγραφή εικόνας
Για δύο ημέρες στο τέλος Ιανουαρίου, θα υπάρξει γενικό λουκέτο σε καταστήματα και υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των λιμανιών του νησιού και ταυτόχρονη κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της Σάμου,εξαιτίας του προσφυγικού. Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των Σαμιωτών.

Δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με 48ωρη πανσαμιακή απεργία, αποφάσισαν οι φορείς που πήραν μέρος στη σύσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σάμου για το Μεταναστευτικό.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η δεύτερη αθέτηση της υπόσχεσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα, για την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου και τη μεταφορά 2.000 προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα έως τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018.

Κατά τη συνάντηση αυτή εξετάστηκαν αναλυτικά οι συνθήκες που διαμορφώνονται στη Σάμο εξαιτίας του προσφυγικού και εκτέθηκαν οι δυνατότητες για δυναμικές κινητοποιησεις.

Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου οι φορείς θα συναντηθούν εκ νέου, προκειμένου να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα και να συζητηθούν διάφορες λεπτομέρειες, όπως η ημερομηνία της απεργίας.Στη συνάντηση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν 16 φορείς και σύλλογοι και συγκεκριμένα ο Μητρόπολη Σάμου,η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο δήμος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο  Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιληνιών, η  Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, ο  Σύνδεσμος Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων, ο  Ιατρικός Σύλλογος,  ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο, και το   Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ.

Related posts

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για ψευδή κατάθεση

admin

Αλλαγή Ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

admin

Σάμος: Τραυματίας σε τροχαίο στη Γάγκου

admin

Μ. Κάρλας: Το τοξικό νέφος των διοξινών

admin

Φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας

admin

Πρόστιμο 14.040€ για την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Σάμου

admin

25χρονη τουρίστρια χάθηκε σε πεζοπορία – Εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική

admin