30 C
Σάμος
06/08/2025
Πολιτικά

Μηταράκης: Καταργείται η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία μέσα στο 2020

Περιγραφή εικόνας

Την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία εντός του 2020 προανήγγειλε, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και στον Μάκη Πολλάτο, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

«Μέσα στο 2020 θέλουμε να τα καταργήσουμε όλα αυτά τα ξενοδοχεία. Χρειαζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι κάποιες κλίνες για να φιλοξενήσουμε κάποιες ευάλωτες ομάδες. Στόχος είναι η κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία μέσα στο 2020», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός τόνισε ότι όλες οι δομές θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες. «Βάζουμε αυστηρότερους όρους», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι «η χώρα δεν είναι ανοιχτή για εκείνους που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Θα απελαύνονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Αναφερόμενος στο κρούσματα κορωνοϊου σε δομές φιλοξενίας μεταναστών ο Νότης Μηταράκης είπε: «Στην χώρα μας φιλοξενούμε 100.000 αιτούντων άσυλο. Σε αυτούς έχουν παρουσιαστεί 200 κρούσματα, είναι όλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα θάνατο. Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να προήλθε από πρόσφυγες και μετανάστες στην τοπική κοινωνία».

Μιλώντας για το περιστατικό στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι είπε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ανησυχητικό κρούσμα εντός της ξενοδοχειακής δομής στο Κρανίδι»

Τέλος αναφερόμενος στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «υπάρχουν οργανώσεις που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο μεταναστευτικό. Το Φεβρουάριο ιδρύσαμε μητρώο καταγραφής των ΜΚΟ, αλλά και των εργαζομένων σε αυτές. Μέχρι το τέλος Μαΐου, θα έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία. Θα υπάρξουν έλεγχοι για να δούμε το ρόλο της κάθε ΜΚΟ».

Πηγή: Protothema.gr

Related posts

Υγεία στη Σάμο: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλκυση και παραμονή ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ

admin

Όχι στην απαξίωση της Σχολής Θετικών Επιστημών Σάμου

admin

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Βουλευτή Σάμου για το μέλλον του Μαθηματικού Τμήματος Καρλοβάσου

admin

Βουλευτής X.Στεφανάδης: Ερώτηση στη Βουλή για την αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου

admin

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου–Δούρου για την ανεξέλεγκτη παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

admin

Εκδηλώσεις ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για το ΔΣΣ σε Κέρκη και Λέκκα

admin

Β. Κικίλιας από Χίο: «Ξεκινά ο τετραετής διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές»

admin

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin