30.9 C
Σάμος
20/06/2025
Πολιτικά

Μηταράκης: Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στους διαμένοντες και στους εργαζομένους στα Κ.Υ.Τ.

Banner Samos24

 

“Πρόσθετα μέτρα προστασίας και υγειονομικής θωράκισης των δομών φιλοξενίας”

Επιπλέον μέτρα προστασίας των δομών φιλοξενίας από τις επιπτώσεις του Covid – 19 προβλέπονται με 3 νέες κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ). Συγκεκριμένα, από σήμερα όπως ορίζεται ρητά στην σχετική ΚΥΑ, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στους διαμένοντες και στους εργαζομένους στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), σε όλες τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας, καθώς και σε κάθε είδους δομή και χώρο υποδοχής και φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών.

Επίσης, σύμφωνα με τις σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις, από σήμερα 14 Αυγούστου μέχρι  και τις 31 Αυγούστου τίθενται σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό οι εξής δομές: α)  το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών (Κ.Υ.Τ.) Φυλακίου Ορεστιάδας.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή, από 14/8/20 έως και 31/8/20, απαγορεύεται ρητά η είσοδος στην δομή φιλοξενίας τρίτων προσώπων με την εξαίρεση του Διοικητή του Κ.Υ.Τ., των φορέων υποστήριξης διοικητικής διαχείρισης, των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών, των εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Εντός της περιμέτρου αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους της εν λόγω δομής φιλοξενίας. β) επίσης, από σήμερα και μέχρι τις 31 Αυγούστου  τίθεται σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό και η δομή φιλοξενίας της Δράμας, στην οποία εφαρμόζονται τα όμοια μέτρα με αυτά που ισχύουν και στο ΚΥΤ της Ορεστιάδας.

Related posts

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στη Σάμο: 1 Υπουργός, 5 Υφυπουργοί και 6 Γ.Γ. στο νησί

admin

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Πιστώθηκαν 31,2 εκατ. ευρώ σε 290.218 δικαιούχους

admin

Ο Γ. Αυτιάς φέρνει στην Ευρωβουλή το θέμα των Εκκλησιών που κατέρρευσαν απο το σεισμό

admin

Οι Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου για την Νησιωτική Πολιτική

admin

ΚΚΕ Σάμου: «Αναμένουμε και επιφυλασσόμαστε» για την κυβερνητική φιέστα»

admin

Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Σάμο στις 24/6 για την παρουσίαση του τοπικού σχεδίου ανάπτυξης

admin

Νέα Φοιτητική Εστία στη Σάμο: Με υπογραφή Ζαχαράκη το έργο των €600.000 για τη στέγαση 115 φοιτητών

admin

51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Καρλόβασι το Σάββατο 21 Ιουνίου – Όλο το πρόγραμμα

admin

Εγκαίνια πλωτού ασθενοφόρου στους Φούρνους

admin