11/09/2025
Σαμιακά

Μονιμοποιούνται από 1η Απριλίου 2.186 πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης

Μονιμοποιούνται και επίσημα από 1η Απριλίου 2018 και εντάσσονται στο μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό 2.186 πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης

Oι προσληφθέντες πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρμόδια συμβούλια προς ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, εντάσσονται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται νέα κρίση, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Οι εντασσόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις των μονίμων πυροσβεστών, όπως προβλέπονται από τους υπηρεσιακούς κανονισμούς του Σώματος, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή εξαίρεση ως προς την υπηρεσιακή τους κατάσταση, τις μεταβολές αυτής, τις μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, το μισθολόγιο, τις βαθμολογικές προαγωγές, και την εξέλιξή τους εν γένει, λαμβάνοντας υπόψη και τα οριζόμενα στην παρ. 8 του άρθρου 15 του ανωτέρω νόμου. Ως ημερομηνία της κατά τα ανωτέρω ένταξης ορίζεται η 1η Απριλίου 2018, ανεξάρτητα από τον χρόνο δημοσίευσης της παρούσας.

Η απονομή του βαθμού του Πυροσβέστη ανατρέχει με αναδρομική ισχύ στην 9η Φεβρουαρίου 2017. Οι εντασσόμενοι καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις, οι οποίες συνιστώνται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας Πυροσβεστών 5ετούς θητείας.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Related posts

Επετειακό συλλείτουργο στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής

admin

Τραυματισμός 30χρονου οδηγού δικύκλου μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο στον Πύργο Σάμου

admin

Ο Δημήτριος Βακεντής από τη Σάμο στην ηγεσία της ΑΣΔΕΝ

admin

Πότε θα γίνει ο Αγιασμός σε δημοτικά και νηπιαγωγεία Σάμου – Όλο το πρόγραμμα

admin

Ζιφιός πάνω από τη θαλάσσια τάφρο της Ικαρίας

admin

ΣΑΕΚ Σάμου: Αιτήσεις για το έτος 2025-2026 έως 12 Σεπτεμβρίου

admin

Τουρκικά τουριστικά σκάφη αγκυροβολούν στη Σάμο λίγα μέτρα από τις ακτές

admin

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Σάμο

admin

Φλώρα Τζεβρένη: «Δεν θα αρκεστούμε σε ψίχουλα πολιτικής – Θέλουμε πραγματική στρατηγική για το δημογραφικό»

admin