22/06/2026
Περιφερειακά

Μουτζούρης: Δεν συναινούμε!- Εμμένουμε στο ψήφισμα που καταθέσαμε

received_161085805182788

 

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα 23 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Υπουργούς Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό-Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα .

Στην σύσκεψη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο οποίος παρέδωσε το ψήφισμα των κινητοποιήσεων της 22ας Ιανουαρίου καθώς και οι Δήμαρχοι των νησιών Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Μετά την σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης με τους νησιώτες. Μας ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα υπάρξει εξαγγελία και υλοποίηση μέτρων αποσυμφόρησης και μείωσης των ροών. Καταγράψαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την τροπολογία που θα καταθέσει η Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες για τον έλεγχο των ΜΚΟ κάτι που οι νησιώτες το απαιτούν.

Περιμένουμε άμεσα τις επόμενες ημέρες να διαπιστώσουμε ότι θα υπάρξουν απτά παραδείγματα υλοποίησης των εξαγγελθέντων μέτρων και σύμφωνα με τις εξελίξεις θα αντιδράσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία συναίνεση από πλευρά τοπικής αυτοδιοίκησης σε κανένα σχέδιο. Τονίζω πως εμμένουμε στις θέσεις μας και στο ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε.»

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δέκα θέματα στη λογοδοσία της Περιφέρειας

Πράσινο φως για την ανάδειξη της Αλυκής Σάμου με παρατηρητήρια ορνιθοπανίδας

Παρουσία Μουτζούρη στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση

«Η συναίνεση για τη δομή δεν ήταν λευκή επιταγή»: Επιστολή Μαυρατζώτη στον Υπουργό Μετανάστευσης για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο από την Κρήτη

Ο Μουτζούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ στη Λήμνο

Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου: Έξι θέματα έθεσε η «Νέα Δυναμική»