28.9 C
Σάμος
02/08/2025
Περιφερειακά

Μουτζούρης: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών

Περιγραφή εικόνας

Σήμερα Δευτέρα 17/02/2020 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης αποδέχθηκε αίτημα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη για αναστολή των μέτρων επιτάξεως μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος από μηδενική βάση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και της Κυβέρνησης.

Ελπίζουμε ότι ο χρόνος αυτός θα βοηθήσει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί την πραγματικότητα και την βούληση των νησιωτών ώστε στο σχέδιό της προτεραιότητα να είναι η άμεση και πλήρη αποσυμφόρηση.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μεταβαίνει σήμερα 17/02/2020 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο επίσκεψης των Ελλήνων Περιφερειαρχών στην Ε.Ε. Επιπλέον στο πλαίσιο της επίσκεψής του πρόκειται να ενημερώσει για την υπάρχουσα κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα και να επιδώσει την έρευνα, την μελέτη και τις προτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την μεταναστευτική κρίση.

Την προσεχή Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χάραξη κοινής γραμμής στο πλαίσιο πάντα των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.

Την προσεχή Πέμπτη θα συναντηθεί με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χάραξη κοινής γραμμής στο πλαίσιο πάντα των ήδη ειλημμένων αποφάσεων.

 

 

Related posts

12 νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύουν το Βόρειο Αιγαίο

admin

«Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρα της 201ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης»

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για συμπλήρωση 113 χρόνων απο την απελευθέρωση της Ικαρίας

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ικαρία

admin

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα με Περιφερειάρχες Νησιωτικών Περιοχών

admin

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin