12/08/2026
Σαμιακά

Μ. Λογοθέτης: Θα αντιδράσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη μετακίνησή τους στο νέο ΚΥΤ

ΚΥΤ ΣΑΜΟΥ

Τον έντονο προβληματισμό του, εξέφρασε μεταξύ άλλων, στο Ράδιο Αρμονία και στη Σταματία Ράπτη, ο συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο, γιατρός, Βιοπαθολόγος, κ. Μάνος Λογοθέτης, αναφορικά με την μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών από το υπάρχον Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Βαθύ, στο καινούργιο, όπως ήδη έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης .

Ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε ότι: «Τους ανθρώπους αυτούς, εάν επιλέξει κάποιος να τους μεταφέρει κάπου αλλού και τα καταφέρει, θα του πω μπράβο του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει κανείς να τους μεταφέρει κάπου αλλού πιο μακριά χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Κάποτε είχαν επιλέξει κάποιοι, θεωρώ εσκεμμένα, να κλείσουν τις πόρτες στους ανθρώπους που διέμεναν στο Hotspot, για δυο μέρες και έγινε επανάσταση. Φυσικά μετά οι πόρτες άνοιξαν».

Ο συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο υποστήριξε, ότι θα πρέπει πρώτα να μετακινηθούν στην ενδοχώρα σε συνθήκες φιλοξενίας και μετά να γίνει η οποιαδήποτε διαδικασία μεταφοράς.

Ο ίδιος εμφανίστηκε συγκρατημένος για το ότι θα υπάρξει μια οργανωμένη μετακίνηση του πληθυσμού από το ένα κέντρο στο άλλο απο τη πολιτεία , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα προβλήματα τότε που θα δημιουργηθούν θα είναι πολύ μεγαλύτερα».

Τέλος, ο κ. Λογοθέτης ξεκαθάρισε, ότι η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός και με βάση τον προγραμματισμό, η μεταστέγαση θα γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες του 2019 και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια προβλήματα  εις βάρος των επαγγελματιών.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Ήξερες να ακούσεις, να απαντήσεις, να συμβουλέψεις»: Ο διευθυντής της ΜΕΘ Γ.Ν. Σάμου Φάμπιο Τζιαρντίνα αποχαιρετά τον Νίκο Κακλαμάνη 

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακλαμάνης

Ιατρική Απόβαση 2026»: φοιτητές Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Στα 2,7 εκατ. ευρώ η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος Σάμου

Tροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: Στο νοσοκομείο τέσσερις ενήλικες και ένα πεντάχρονο παιδί

Σάμος: Ζευγάρι ξεκινά έρανο για να καθαρίσει την παραμελημένη παραλία Ασπροχόρτι