15.5 C
Σάμος
30/04/2025
Σαμιακά

Νέα ναυτιλιακή εταιρεία για τον Αντώνη Ιγγλέση

 

Η νέα εταιρεία, ονόματι Alberta Shipmanagement, ιδρύθηκε επίσημα τον περασμένο Μάρτιο και το καλοκαίρι φέρεται να ξεκίνησε τις δραστηριότητές της σε νέα γραφεία στο Χαλάνδρι, έχοντας στόλο αποτελούμενο από τέσσερα τάνκερ και τρία πλοία ξηρού φορτίου που στο παρελθόν διαχειριζόταν η Samos Steamship, της οποίας ηγούνται οι Αντώνης και Γιάννης Ιγγλέσης.

Σύμφωνα με τη ναυτιλιακή βάση δεδομένων Equasis, τα τέσσερα τάνκερ της Alberta Shipmanagement είναι τα Ambelos (χωρητικότητας 114.700 dwt, κατασκευής 2017), Ambrosia (χωρητικότητας 105.400 dwt, κατασκευής 2006), Papillon (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 2007) και Petalouda (χωρητικότητας 47.300 dwt, κατασκευής 2008). Τα τρία πλοία ξηρού φορτίου της είναι τα αδελφά handysizes Sunrise, Sunset και Sunshine (όλα χωρητικότητας 37.300 dwt, κατασκευής 2009). Επιπλέον, στα τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρεία φέρεται να απέκτησε ένα ακόμα πλοίο, το τάνκερ Argent Cosmos (χωρητικότητας 33.600 dwt, κατασκευής 2009), το οποίο έχει μετονομαστεί σε Liberty.

Το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο πωλήθηκε νωρίτερα φέτος από τη MOL, με ορισμένους ναυλομεσίτες να αναφέρουν τον περασμένο Μάιο ότι η τιμή πώλησής του ήταν στα 18,5 εκατ. δολάρια. Όσον αφορά στις λεπτομέρειες της αποχώρησης του Νικόλα Ιγγλέση από τη Samos Steamship, αυτές παραμένουν ασαφείς, όπως και το αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο ρόλο της Alberta Shipbrokers, της εταιρείας που αντιπροσώπευε τη Samos Steamship στο Λονδίνο, όπως αναφέρει το TradeWinds.

Η οικογένεια Ιγγλέση κατάγεται από τη Σάμο και η ενασχόλησή της με τα ναυτιλιακά μετρά σχεδόν 150 χρόνια. Ο Νικόλας Ιγγλέσης ίδρυσε τη Samos Steamship και την Alberta Shipbrokers το 1991 μαζί με τα ξαδέρφια του Σταμάτη και Αντώνη Ιγγλέση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Samos Steamship, η εταιρεία διαθέτει στόλο αποτελούμενο από πέντε πλοία ξηρού φορτίου και έντεκα τάνκερ, όλα ιαπωνικής κατασκευής.

Πηγή: mononews.gr

Related posts

Από την πρόληψη στην επεμβατική: Η θεματολογία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Σάμο

admin

Ξεκινά η Αντιπυρική Περίοδος (1/5-31/10)

admin

Fraport και Βάση Ετοιμότητας/Επιφυλακής (ΒΕΕ) στη Σάμο:Πίσω από τους “διαχειριστικούς λόγους” κρύβεται το κόστος;

admin

Χρ. Στεφανάδης: Γιατί η νέα Βάση Ετοιμότητας (ΒΕΕ) δεν εγκαθίσταται στη Σάμο – Ο ρόλος της Fraport

admin

Με το π.δ.194/2025 οι πατρογονικές μας εστίες απαξιώνονται και παραδίδονται βορά στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

admin

Νοσοκομείο Σάμου: Αναλυτικά οι 11 νέες θέσεις ιατρών που προκηρύχθηκαν

admin

Όχι στη μεταφορά της 6ης ΒΕΕ Πυροσβεστικής από τη Σάμο – Παρέμβαση Κυριαζή στον Υπουργό

admin

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Σάμου στο Άμστερνταμ: Επιμόρφωση στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω Erasmus+

admin

Επιμελητήριο Σάμου προς Υπ. Ναυτιλίας: Κίνδυνος για άδεια ράφια – Αίτημα για έκτακτο δρομολόγιο

admin