32.9 C
Σάμος
07/07/2024
Πολιτικά

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου: Βάζουν ταφόπλακα στον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στον τομέα της Υγείας στη Σάμο

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις συνεχείς αρνητικές εξελίξεις που πλήττουν τον τομέα της Υγείας στο νησί. Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως αναφέρει, οδηγεί στην απαξίωση και κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πολιτική της κυβέρνησης έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδια που στοχεύουν στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του γενικού πληθυσμού. Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί θερμά το υγειονομικό προσωπικό του νησιού για το φιλότιμο και την αυτοθυσία τους, που καταφέρνουν να διατηρούν το ΕΣΥ ζωντανό παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να αναγνωρίσουμε το έργο των υγειονομικών και να ενώσουμε τις φωνές μας με τις δικές τους, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Η υγεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει την κοινωνία.

Η ανακοίνωση επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και στους τοπικούς εκπροσώπους της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας της υγείας στον νομό. Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η έμπνευση και η υλοποίηση του ΕΣΥ ως βασικού πυλώνα του κράτους πρόνοιας από το ΠΑΣΟΚ βασίστηκε στην αρχή ότι η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει τη διαχρονική της δέσμευση για δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου, με επαρκώς στελεχωμένες και χρηματοδοτούμενες δομές για όλους. Το κοινωνικό κράτος αποτελεί την ταυτότητα της παράταξης και δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση.

“Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που υπονομεύει τις ανάγκες των πολλών,” καταλήγει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία.

“Βάζουν ταφόπλακα στον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

 “Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η Κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για την πλήρη απαξίωση και εν τέλει κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει τεθεί εδώ και καιρό σε εφαρμογή, ώστε να ξεπουληθεί και αυτός ο τομέας στους λίγους και ισχυρούς, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των πολλών.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το υγειονομικό προσωπικό του νησιού μας που χάρη στο φιλότιμο, την αυτοθυσία και με το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακατέχει καταφέρνουν να κρατούν “ζωντανό” το Ε.Σ.Υ. στη Σάμο, παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν επί πολλά συναπτά έτη. Η αναγνώριση του έργου τους αν και επιβεβλημένη, δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική τους, με τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνίες τους.

Η Υγεία είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια Κυβέρνηση και τους τοπικούς της εκπροσώπους, οι οποίοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας στον νομό μας.

Η έμπνευση και η υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ως βασικού πυλώνα του Κράτους Πρόνοιας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., βασίστηκε σε ένα θεμελιώδες αξίωμα. Η Υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό όπου ο λαός πρέπει να έχει καθολική πρόσβαση χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις. Η θέση και η στάση μας είναι διαχρονικά συνεπής, αγωνιζόμαστε για υψηλού επιπέδου Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με επαρκώς στελεχωμένες και χρηματοδοτούμενες δομές για όλο τον λαό.

 Το κοινωνικό κράτος είναι η ταυτότητά μας και δεν την παζαρεύουμε.

 Θα είμαστε απέναντι τους υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών”.

Related posts

Στη Σάμο η Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ μετά την παραίτηση των δύο αναισθησιολόγων

admin

Ενημέρωση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για τη συνάντηση φορέων στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Θερμή χειραψία Μουτζούρη – Σαμαρά- Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον πρώην Πρωθυπουργό

admin

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου προς Παπαθεοφάνους – Ήρθε η ώρα για σοβαρή αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων

admin

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

admin

Oλοκληρώθηκε το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Σάμο

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:«Επί θύραις η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του ΓΝ Σάμου, αλλά η κυβέρνηση κάνει διακοπές»

admin

Συνάντηση Βουλευτή Νομού Σάμου με τον Υπουργό Υγείας

admin