32.9 C
Σάμος
06/07/2024
Σαμιακά

Νοσοκομειακοί Γιατροί προς Διοικήτρια – Μην αναστατώνετε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σάμου

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στη διοίκηση του νοσοκομείου, καταδικάζοντας τις πρόσφατες ενέργειές της. Σε έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ, οι γιατροί επισημαίνουν:

“Καταδικάζουμε! Οι αποδέκτες του εγγράφου ασκούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους. Απόκλιση από αυτά, δεν νομιμοποιείστε να ζητάτε. Γνωρίζετε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί μόνο από το φιλότιμο των ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Εάν τηρήσουν οι ιατροί την νομιμότητα ως προς την εργασία τους, το νοσοκομείο θα πάψει να λειτουργεί ουσιαστικά. Οι ιατροί είναι υπεύθυνοι, τηρούν το πρωινό ωράριό τους και υπερεφημερεύουν. Φροντίστε να στελεχωθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτές και ιατρούς. Μην αναστατώνετε τη λειτουργία του με έγγραφα όπως αυτό που σχολιάζουμε, πολύ δε περισσότερο που είστε ενημερωμένοι από τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος ότι ο επιμελητής Α’ αναισθησιολόγος αποχώρησε από το νοσοκομείο με άδεια που του έδωσε η διευθύντριά του.”

Η ανακοίνωση συνεχίζει επισημαίνοντας ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο αναισθησιολόγοι και θέτει το ερώτημα αν είναι εφικτή η λειτουργία του νοσοκομείου με τόσο περιορισμένο προσωπικό, καταλήγοντας ότι το νοσοκομείο λειτουργεί αυτή τη στιγμή χάρη στην αυτοθυσία των ιατρών.

Οι νοσοκομειακοί ιατροί καλούν τη διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα για την επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου με κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και η υγεία των ασθενών.

Η ανακοίνωση :

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου 

                                                                                            04/07/24

                                                                                            ΑΠ: 9

 Προς: Διοίκηση ΓΝ Σάμου

 Θέμα: Έγγραφο 9231

Καταδικάζουμε!

Οι αποδέκτες του εγγράφου ασκούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους. Απόκλιση από αυτά, δεν νομιμοποιείστε να ζητάτε. Γνωρίζετε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί μόνο από το φιλότιμο των ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Εάν τηρήσουν οι ιατροί την νομιμότητα ως προς την εργασία τους, το νοσοκομείο θα πάψει να λειτουργεί ουσιαστικά. Οι ιατροί είναι υπεύθυνοι, τηρούν το πρωινό ωράριό τους και υπερεφημερεύουν. Φροντίστε να στελεχωθεί το νοσοκομείο με νοσηλευτές και ιατρούς. Μην αναστατώνετε τη λειτουργία του με έγγραφα όπως αυτό που σχολιάζουμε, πολύ δε περισσότερο που είστε ενημερωμένοι από τη διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος ότι ο επιμελητής Α’ αναισθησιολόγος αποχώρησε από το νοσοκομείο με άδεια που του έδωσε η διευθύντριά του.

Φαίνεται ότι σας διαφεύγει  ότι υπηρετούν στο νοσοκομείο μόνο δύο ιατροί αναισθησιολόγοι. Σας ερωτούμε ευθέως: Μπορεί το νοσοκομείο να λειτουργήσει με δύο αναισθησιολόγους; Η απάντηση είναι όχι. Λειτουργεί; Η απάντηση είναι ναι. Πώς όμως λειτουργεί; Η απάντηση είναι με αυτοθυσία. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε θα αντέξουν. Οπωσδήποτε όχι εφόρου ζωής.

 

Με εκτίμηση

Δ.Σ. της Ε.Ν.Ι.Σ.

Εκπρόσωπος Ε.Ν.Ι.Σ. στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

 

 

 

Related posts

Μπαράζ αφίξεων παράνομων μεταναστών στη Σάμο

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Οι ενέργειες της διοικήτριας μας προσβάλλουν και μας υποτιμούν

admin

28.336 επισκέπτες απο την Τουρκία στη Σάμο σε τρεις μήνες

admin

Οδηγίες εγγραφών σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σχολικό Έτος 2024-2025!

admin

Υπηρεσίες παιδιάτρου στην Κ.Ε.Δ. Σάμου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

admin

Συνελήφθησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά για διατάραξη ησυχίας

admin

Άλλο ένα περιστατικό σκόπιμης θανάτωσης δελφινιού στις ΒΔ ακτές της Σάμου

admin

Το Trip Advisor βραβεύει το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

admin

Στη Σάμο για διακοπές η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης

admin