11/09/2025
Πολιτικά

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Αποχαιρετάμε τον Σύντροφο Γιώργο Τσαρδούλια

 

Αποχαιρετάμε τον Σύντροφο Γιώργο Τσαρδούλια

   Σε ηλικία 80 ετών «έφυγε» από κοντά μας, το πρωί της Τρίτης, ο σ.  Γιώργος Τσαρδούλιας. Γεννήθηκε το 1939 στους Μυτιληνιούς και μετά τις γυμνασιακές σπουδές σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης την χρονική περίοδο 1958-62. Μετά το στρατιωτικό του, φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και παράλληλα με τις σπουδές του εργάζονταν για να ζήσει την οικογένεια του. Το 1972 έγινε καθηγητής στο Γαλλικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης. Το 1974 διορίστηκε καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση και ήρθε στη Σάμο. Από το 1997 – 2006 ήταν  Διευθυντής στο ΙΕΚ Σάμου. Πιστός στην έννοια της συλλογικότητας, ενδιαφέρονταν για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ασχολούνταν με την βιολογική καλλιέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

 Ο Γιώργος Τσαρδούλιας αποτελούσε παράδειγμα συνεπούς και ανιδιοτελούς αγωνιστή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αριστερό ιδεολογικό χώρο. Παρά την ηλικία του ήταν ανοιχτός σε νέες ιδέες και οι απόψεις του χαρακτηρίζονταν από βαθιά γνώση και ανάλυση της πραγματικότητας, παραμένοντας ταυτόχρονα σύγχρονες και αδογμάτιστες. Ο Γιώργος Τσαρδούλιας πίστευε στο όραμα της ενότητας της Αριστεράς και γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή τάχθηκε με όλη του τη ψυχή στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούσε την ήρεμη και φωτισμένη δύναμη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.

 Έδωσε το παρόν μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του σε κάθε μάχη κοινωνική αλλά και εκλογική, υπερασπίζοντας τις αξίες της αριστεράς και τα δικά του ιδανικά. Όμως δεν κατάφερε να κερδίσει την τελευταία αυτή μάχη που έδωσε αρκετές μέρες τώρα στην εντατική για την ζωή του.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Φίλε και Σύντροφε Γιώργο αναπαύσου ήσυχος, ήσυχος γιατί ήσουν ένας από εκείνους που έζησαν υπηρετώντας το εμείς και όχι το εγώ

Related posts

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε 120 οικισμούς και χωριά της Σάμου απο το 2027

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου για το Επικούρειο

admin

Φορολογικές ελαφρύνσεις 1,7 δισ. από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ποιοι κερδίζουν

admin

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΝΕ ΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην τελετή της επίσημης αναγνώρισης της Καστανιάς ως «Τόπος Μαρτυρίου»

admin

Διαμαντοπούλου: “Όπως η Κούπα του Πυθαγόρα, έτσι και η κυβέρνηση θα αδειάσει”

admin

Το «Φως εξ Ανατολών»

admin

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Ηλία Καλύβα

admin

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το προσφυγικό, την μεταναστευτική πολιτική

admin

Ο Βουλευτής Σάμου για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου

admin