05/11/2025
Πολιτικά

Ν.Στεφανής: «Η παράσταση Βίτσα στη Σάμο έλαβε τέλος»

Ακούγοντας σήμερα Σάββατο τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Βίτσα λίγο πριν την θεαματική για εκείνον αναχώρηση από το λιμάνι της πρωτεύουσας, είμαι τελικά πεπεισμένος ότι ναι, δεν ήρθε για δημόσιες σχέσεις όπως ο ίδιος μας είπε στην συνάντηση που είχε μαζί μας την Πέμπτη το απόγευμα, αλλά ήρθε να κάνει την δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν όλοι αυτοί που έχουν διοριστεί σε όλες τις υπηρεσίες εντός του ΚΥΤ. Στις δηλώσεις του φυσικά ανέφερε και ονόματα- καλούς συνεργάτες , αλλά και ότι έκανε συναντήσεις με όποιους του το ζήτησαν χωρίς να πει ονόματα και τι εκπροσωπούσαν. Ο Δήμος και η Περιφέρεια είπε ότι δεν τον ενόχλησαν. Δεν τον ενόχλησαν γιατί όσο καιρό που είναι Υπουργός, τους είπε ψέματα και τους έδωσε «υποσχέσεις» χωρίς αντίκρισμα. Όμως υπάρχουν όπως είπε, άλλοι πρόθυμοι να τον βοηθήσουν που δεν έχουν «πολιτικό κίνητρο», αλλά θέλουν να βοηθήσουν τη Σάμο και την Ελλάδα!
Θα πρέπει οι πολίτες του νησιού μας να ενημερωθούν και να καταλάβουν όπως καταλάβαμε και εμείς με την «φανερή» συνάντηση μας στο ξενοδοχείο «Σάμος» που τον συναντήσαμε ως οργανωτική επιτροπή η οποία έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Σάμου ότι η επίσκεψη και η παραμονή του για πέντε ημέρες στο νησί μας είχε ως βασικό στόχο την υπογραφή των «συμβολαίων» για το νέο ΚΥΤ.

Η θέση όλων μας ενωμένοι ήταν και θα είναι: Να κλείσει το υπάρχον ΚΥΤ, ΟΧΙ στην δημιουργία νέου και να δημιουργηθεί μόνο ένας μικρός χώρος ταυτοποίησης-καταγραφής και μικρής παραμονής όπως ήταν και πριν το 2015 σε χώρο που θα το συμφωνήσουμε όλοι μαζί.
Θέλω να σας μεταφέρω ότι ο Υπουργός δεν απάντησε σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα μας, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να μας πείσει ότι έχει πραγματικό σχέδιο για να εκκενώσει το νησί μας.
Αυτό φάνηκε και σήμερα στο λιμάνι με τα δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού που παρέλαβαν μόνο 490 άτομα!
Για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού όταν ρωτήθηκε δεν μας απάντησε ότι υπάρχει πρόταση – σχέδιο που έχει κατατεθεί. Σήμερα το βλέπουμε ως είδηση στα τοπικά ΜΜΕ. Γιατί δεν μας το είπε? Θα κάναμε ένσταση? Μάλλον δεν θέλει την επαφή με τους πολίτες, αλλά να κάνει διαρροές προς άλλες κατευθύνσεις.
Αν ο Υπουργός που έμεινε στη Σάμο πέντε μέρες και κατάφερε να πάρει μόνο αυτόν τον μικρό αριθμό μεταναστών και προσφύγων, τότε για να «αδειάσει» το κέντρο πρέπει να έρθει στη Σάμο ΟΛΟ το Υπουργικό Συμβούλιο και να καθίσει έναν μήνα!

Νικόλαος Α. Στεφανής
Πρόεδρος Ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων Ν. Σάμου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμου

Related posts

Ο Δημήτρης Πετρούσκας υποψήφιος για την προεδρία της της ΔΕΕΠ Σάμου της ΝΔ

admin

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

admin

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin

Απολογισμός 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου – Ρεκόρ, διεθνής αναγνώριση και νησιωτική ενότητα

admin