12/08/2026
Σαμιακά

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

20240220_181244

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι αγρότες από την Σάμο έστειλαν το δικό τους μήνυμα από την πλατεία Πυθαγόρα ζητώντας επιτακτικά την στήριξη της πολιτείας.

Με τα αγροτικά αυτοκίνητα και με τα τρακτέρ του κάμπου ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, κόρνες και σημαίες, από τη Χώρα και το Καρλόβασι και κίνησαν για το Βαθύ όπου τους υποδέχτηκαν οι Σαμιώτες εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων στην πλατεία με μουσική και συνθήματα, όπου και τους χαιρέτισαν μέσω του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Λάφης, ο οποίος μετέφερε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Σάμο με το αυξημένο κόστος παραγωγής σε αγροεφόδια, λιπάσματα, πετρέλαιο, τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις, την ακαρπία στις ελιές, τις ελλείψεις σε υποδομές, όπως το σφαγείο, τη στέγη της λαϊκής αγοράς, αρδευτικά έργα, αγροτικοί δρόμοι, καταστροφές από αγριογούρουνα κλπ, αλλά και τη συνολικότερη κατεύθυνση που υπάρχει από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ να ξεκληριστούν οι αγρότες, να μην μπορούν να μείνουν και να καλλιεργήσουν στα χωράφια τους. Μετέφερε επίσης το κλίμα του συγκλονιστικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα της χώρας στο Σύνταγμα που πλημμύρισε με τα αγροτικά και τα τρακτέρ της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με σκοπό να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Μετά την τοποθέτηση και άλλων αγροτών για τα προβλήματα του κλάδου, έγινε αυτοκινητοπορεία στην παραλιακή που κατέληξε σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου στο Μαλαγάρι. Εκεί αναδείχθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί ο Σύλλογος με νέες εγγραφές, ώστε ακόμα πιο δυνατοί να αυξηθούν οι πιέσεις για το δίκαιο αυτό αγώνα.

“Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος καλεί να ξαναζεστάνουμε τις μηχανές μας και να δώσουμε μαχητικό «παρών» στην Απεργία της 28ης Φλεβάρη το πρωί – ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη, να ενώσουμε τη φωνή μας για τα συνολικά προβλήματα που έχουμε εργαζόμενοι και αγρότες! Οι αγρότες ενωμένοι μπορούν να νικήσουν! Δε θα σταματήσουμε εδώ! Ο αγώνας συνεχίζεται”.

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Σάμου συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Ήξερες να ακούσεις, να απαντήσεις, να συμβουλέψεις»: Ο διευθυντής της ΜΕΘ Γ.Ν. Σάμου Φάμπιο Τζιαρντίνα αποχαιρετά τον Νίκο Κακλαμάνη 

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακλαμάνης

Ιατρική Απόβαση 2026»: φοιτητές Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Στα 2,7 εκατ. ευρώ η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος Σάμου

Tροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: Στο νοσοκομείο τέσσερις ενήλικες και ένα πεντάχρονο παιδί

Σάμος: Ζευγάρι ξεκινά έρανο για να καθαρίσει την παραμελημένη παραλία Ασπροχόρτι