32.9 C
Σάμος
06/07/2024
Σαμιακά

Οδηγίες εγγραφών σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σχολικό Έτος 2024-2025!

Η διαδικασία εγγραφών σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) και γενικά λύκεια (ΓΕΛ) για το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025 έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα από γονείς και κηδεμόνες. Το ΕΠΑΛ Σάμου παρέχει τις ακόλουθες διευκρινίσεις για να βοηθήσει στην κατανόηση της διαδικασίας.

Η εγγραφή των μαθητών στην επόμενη τάξη δεν γίνεται αυτόματα. Οι γονείς και κηδεμόνες πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις εγγραφής για ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ ηλεκτρονικά έως τις 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, στη διεύθυνση e-eggrafes.

Υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί στο e-eggrafes ή διαγραφής της αρχικής και υποβολής νέας ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την ίδια προθεσμία.

Οι προτιμήσεις που έχουν δηλωθεί στο σχολείο δεν είναι δεσμευτικές. Οι γονείς μπορούν να τροποποιήσουν τις επιλογές τους και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής για το σχολείο ή ειδικότητα ή τομέα της επιλογής τους. Η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής είναι αυτή που θα ισχύσει.

Εγγραφές από Γυμνάσιο

Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Γ’ Γυμνασίου μπορούν να εγγραφούν στην Α’ τάξη ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ.

Εγγραφές από Α’ Λυκείου

Μαθητές που έχουν τελειώσει την Α’ Λυκείου μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στη Β’ τάξη ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ, ανεξάρτητα από το λύκειο στο οποίο φοιτούσαν την προηγούμενη χρονιά.

Εγγραφές από Β’ Λυκείου

Μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τη Β’ τάξη πρέπει να εγγραφούν στη Γ’ τάξη του λυκείου στο οποίο έχουν παρακολουθήσει τη Β’ τάξη.

Εγγραφές Αποφοίτων

Απόφοιτοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στη Β’ τάξη του ΕΠΑΛ στον τομέα που επιθυμούν. Αυτοί οι μαθητές παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες/εβδομάδα) και έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ όταν αποφοιτήσουν. Αν ο/η απόφοιτος/η ΕΠΑΛ επιλέξει ειδικότητα του ίδιου τομέα με τον τομέα που έχει αποφοιτήσει, εγγράφεται στη Γ’ τάξη.

Είναι σημαντικό όλες οι εγγραφές να ολοκληρωθούν εγκαίρως μέχρι τις 5 Ιουλίου 2024. Αυτό θα επιτρέψει τον σωστό προγραμματισμό του προσωπικού στις σχολικές μονάδες και θα εξασφαλίσει τις θέσεις των μαθητών στη σχολική μονάδα της επιλογής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Related posts

Μπαράζ αφίξεων παράνομων μεταναστών στη Σάμο

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Οι ενέργειες της διοικήτριας μας προσβάλλουν και μας υποτιμούν

admin

Νοσοκομειακοί Γιατροί προς Διοικήτρια – Μην αναστατώνετε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σάμου

admin

28.336 επισκέπτες απο την Τουρκία στη Σάμο σε τρεις μήνες

admin

Υπηρεσίες παιδιάτρου στην Κ.Ε.Δ. Σάμου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

admin

Συνελήφθησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά για διατάραξη ησυχίας

admin

Άλλο ένα περιστατικό σκόπιμης θανάτωσης δελφινιού στις ΒΔ ακτές της Σάμου

admin

Το Trip Advisor βραβεύει το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

admin

Στη Σάμο για διακοπές η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης

admin