10.5 C
Σάμος
10/04/2025
Σαμιακά

Οι πυροσβέστες τιμούν τους προστάτες τους

Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.

Άγιοι της Χριστιανικής Εκκλησίας, προερχόμενοι από την Παλαιά Διαθήκη. Η μνήμη τους εορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου.

 Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.

www.sansimera.gr

 

Proteas Blu Resort

Related posts

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

admin

Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στη Χώρα

admin

Πυθαγόρειο: Γιατί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Χώρας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα;

admin

Σάμος: Κατάσχεση οβίδων με πυρίτιδα σε έρευνα για βεγγαλικά

admin

Σάμος: Υποσιτισμός Παιδιών στην ΚΕΔ – Αντιπαράθεση Υπουργείου – Γιατρών Χωρίς Σύνορα

admin

Γενική απεργία: Συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία

admin

Σταμάτης Φιλιππής: Μονόδρομος η συνέχιση της πάλης του λαού των νησιών για τα δικαιώματά τους

admin

Μεγάλο Επιστημονικό Συνέδριο Καρδιολογίας στη Σάμο: Πάνω από 50 κορυφαίοι επιστήμονες στο νησί

admin

Παρέμβαση στα τοπικά γραφεία της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στην Σάμο

admin