12/11/2025
Σαμιακά

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Σάμο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στη Σάμο, με επίκεντρο τον μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου χοροστάτησε στην ακολουθία, η οποία διεξήχθη σε κλίμα χαράς και πανηγυρισμού για την Ανάσταση του Κυρίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γαλλικών, ουκρανικών, ρωσικών, ρουμανικών, αλβανικών, γερμανικών, ιταλικών, αραβικών, στην ομηρική διάλεκτο και στη δημοτική.

Μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Πυθαγόρα», κρατώντας τις εικόνες της Αναστάσεως και τα Ιερά Λάβαρα. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε το Πασχάλιο Μήνυμά του στους παρευρισκόμενους και μοίρασε πασχαλινά αυγά σε όλους, ως σύμβολο της χαράς και της ελπίδας που φέρνει η Ανάσταση.

Related posts

Νοσοκομείο Σάμου – δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας

admin

Στη «Travel Turkey Izmir 2025» το Επιμελητήριο Σάμου με δικό του περίπτερο

admin

Αποζημιώσεις τώρα ζητά ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος για τις καταστροφές από το χαλάζι

admin

«Γυμναστική για το μυαλό και την καρδιά» στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Κακοκαιρία στο Καρλόβασι: Ισχυρή χαλαζόπτωση

admin

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες στη Σάμο την Τρίτη

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin