21.1 C
Σάμος
16/10/2025
Σαμιακά

Ο Μανώλης Κάρλας αποχαιρετά τον γιατρό Κώστα Καλατζή

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ

Έφυγε σήμερα από την ζωή, πλήρης ημερών ,ο οφθαλμίατρος Κώστας Εμ. Καλατζής.

Ο μεταστάς υπήρξε Άριστος επιστήμονας, εξαιρετικός συνάδελφος, ευυπόληπτος πολίτης  και εξ όσων γνωρίζω  καλός οικογενειάρχης και στοργικός πατέρας

Ήταν άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα και υψηλούς στόχους που δυστυχώς κρύβονταν ή πολλές φορές χάνονταν μέσα στις πηγαίες και ανεπιτήδευτες  ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς του  που την μια στιγμή έμοιαζε  πρωτόγονη και ερειστική  και την άλλη είχε την αθωότητα και την γλύκα  μικρού παιδιού.

Η σχέση μας στην αρχή της γνωριμίας μας στο Νοσοκομείο ήταν έντονα  συγκρουσιακή .

Όταν όμως ήρθε ευλογημένο  το πλήρωμα του χρόνου και παραμερίσαμε και οι δυο τις υπαρξιακές  και τις οντολογικές μας  διαφορές και αφήσαμε να μιλήσει ελεύθερα  και να εκφραστεί αφειδώλευτα  ό ,τι πιο ανθρώπινο και πιο  δυνατό  είχαμε μέσα μας ζήσαμε την ανείπωτη χαρά μιας εξαίσιας γνωριμίας που μετεξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε βαθειά , γνήσια και αμοιβαία αλληλοεκτίμηση και ειλικρινή φιλία .

Καλέ μου φίλε

Έφυγες  για  το μεγάλο κι ατέλειωτο ταξείδι   αλλά να ξέρεις ότι εκτός από τους δικούς σου ανθρώπους θα σε αποζητούν για συμβουλές οι άνθρωποι που γιάτρεψες  τόσα χρόνια με την απέραντη  επιστημοσύνη σου και την απλόχερη εκφραστικότητά σου   , θα  σε ζητούν  για καιρό τα βουνά και τ’ ακρογιάλια της Σάμου, τα κρινολούλουδα της Σαμιακής Γης , τ’ αγρίμια και τα πουλιά και η μουσική της Φύσης που την ένιωθες να αναδύεται παρθένα και ακέραια μέσα από τα μουσικά πεταρίσματα και τα τραγούδια  των παιδιών της Μουσικής Σχολής Αρμόνια που τόσο αγάπησες και στήριξες μ ‘όλη την δύναμή σου.

Καλό σου ταξείδι φίλε Κώστα .

Θα μας λείψεις, θα  λείψεις πολύ.

Μανώλης Νικ. Κάρλας

γιατρός

Related posts

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου απαντά στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ

admin

Δηλώσεις Συγκομιδής Σταφυλιών 2025-2026: Προθεσμία υποβολής έως 15 Δεκεμβρίου

admin

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση εργαζομένων με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Γνωρίστε το Μπριτζ: Δωρεάν Μαθήματα σε Βαθύ & Καρλόβασι

admin

“Φίμωτρο” στους Υγειονομικούς: Εντολή της 2ης ΥΠΕ «κόβει» συνεντεύξεις – Άμεση Αντίδραση από Ιατρικό Σύλλογο Σάμου

admin

36η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου: Ένα μοναδικό ταξίδι ξεκινά!

admin

Γιώργος Καμπούρης: «Στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με συλλογική προσπάθεια»

admin

Σύλληψη 45χρονου Τούρκου για παράνομη είσοδο στη χώρα με jet ski

admin

Συνέντευξη: «Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας δεν είναι πολυτέλεια — είναι επένδυση στην ασφάλεια και την αξιοπρέπεια»

admin