27.2 C
Σάμος
05/08/2025
Σαμιακά

Ο Μηταράκης αναβάλλει την καταβολή του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος στους μετανάστες

Περιγραφή εικόνας

 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην προσπάθεια ενίσχυσης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, στα ΚΥΤ νήσων προχωρά σε πρόσθετα μέτρα.

Πρώτον, αναβάλλει την καταβολή του μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος που χορηγείται στους αιτούντες άσυλο για σύντομο χρονικό διάστημα, έως την τοποθέτηση ΑΤΜ εντός των δομών.

Δεύτερον, με διάταξη, προβλέπει την άμεση λειτουργία χώρων εντός δομών, για την πώληση από τοπικές επιχειρήσεις ειδών πρώτης ανάγκης στους διαμένοντες. Στόχος της διάταξης είναι ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων.

Τρίτον, προχώρησε στην εγκατάσταση 12 ιδιόκτητων οικίσκων εντός της περιμέτρου που οριοθέτησε η Ελληνική Αστυνομία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, με σκοπό την στέγαση υγειονομικών σταθμών ελέγχου για τον Covid-19/ κορωνοϊό.  Για την μεταφορά τους στα προαναφερθέντα νησιά μερίμνησε ο Ελληνικός Στρατός, όπως και για την διασύνδεση τους με τα δίκτυα κοινής ωφελείας. Επιπλέον, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει ήδη προσφέρει εξοπλισμό και θα διαθέσει και το προσωπικό  για την στελέχωση τους.  Αντίστοιχα προβλέπεται η εγκατάσταση 2 οικίσκων στη Κω και 2 στη Λέρο, καθώς και απαραίτητων σκηνών για την κάλυψη αναγκών απομόνωσης.

Τέταρτον, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αναπτύσσει κοινό επιχειρησιακό σχέδιο με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ),  για την περαιτέρω ενίσχυση των υγειονομικών σταθμών με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Πέμπτον, πέραν των ιατρείων, έχουν προβλεφθεί ειδικοί χώροι αυτοπεριορισμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Έκτον, μετακινήσεις εκτός των δομών φιλοξενίας και προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ, λόγω έκδοσης οριστικής απόφασης ασύλου θα εκτελεστούν στις 31 Μαΐου για όσες περιπτώσεις προβλεπόταν νωρίτερα.

Τονίζεται ότι ήδη εφαρμόζονται με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των διαμενόντων σε δομές φιλοξενίας.

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου

admin

Ανοικτή Επιστολή του ΕΟΣ Σάμου προς την Πολιτεία: Άμεση παρέμβαση για τις καταστροφές των αμπελώνων από αγριογούρουνα

admin

Σύλληψη 61χρονου Ισλανδού στη μαρίνα Πυθαγορείου για ενδοοικογενειακή βία

admin

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του εκπαιδευτικού απο την Δευτέρα

admin

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο Βαθύ για τη «Λευκή Νύχτα»

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου για «Λευκή Νύχτα»: «Μαύρη» για τους εργαζομένους, «Λευκή» για τους εργοδότες

admin

Ακριβοπληρωμένα συστήματα πρόσβασης για ΑμεΑ στο Βόρειο Αιγαίο μένουν ασυντήρητα

admin

Νέα πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Σάμου

admin

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin