11/05/2025
Περιφερειακά

Ο Πρωτογενής Τομέας χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη της Περιφέρειας

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα,  Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν στο γραφείο του στην  Αθήνα.

Αντικείμενο της  συνάντησης ήταν η περεταίρω διερεύνηση των δυνατοτήτων δημιουργίας συνεργασίας στους τομείς της κατάρτισης και της αντιμετώπισης των ειδικότερων  προβλημάτων που απασχολούν τον Πρωτογενή Τομέα και τους  αγρότες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εντάσσοντας προγράμματα  καινοτομίας, εφαρμογής νέων τεχνολογιών και εκπαίδευσης, αγροτικής έρευνας και ανάπτυξης. Η επισιτιστική κρίση, η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη ανάδειξης και πιστοποίησης προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα ως προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ τοποθετήθηκαν ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανάγος Κουφέλος έκανε την εξής δήλωση :

«Δεσμευτήκαμε σήμερα για ενδυνάμωση  και διεύρυνση της συνεργασίας μας με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Δεσμευτήκαμε επίσης, για τακτικές συναντήσεις και συσκέψεις προκειμένου να έχουμε μια επωφελή για τον Πρωτογενή Τομέα και τους ανθρώπους του, συνεργασία με μετρήσιμο αποτέλεσμα».

 

 

Related posts

Επιστολή Διαμαρτυρίας Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

admin

Δήλωση Περιφερειάρχη για την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

admin

Τρεις Περιφέρειες, ένα όραμα: Υπεγράφη η Διακήρυξη της Κέρκυρας για τον βιώσιμο τουρισμό στα νησιά

admin

9 Μαΐου-Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων κατά του ναζισμού και του φασισμού

admin

Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για δημογραφικό και παράνομη μετανάστευση

admin

Στη Σάμο κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας για συνταξιοδοτικά θέματα

admin

Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

admin

Συμπεράσματα και θέσεις της «Νέας Δυναμικής» επί των θεμάτων της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

admin

Παράκαμψη Πυθαγορείου-Χώρας: Κίνδυνος έκπτωσης για τον ανάδοχο

admin