Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή της Σάμου σε ένα τριήμερο (την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Αυγούστου) υπαίθριων εκδηλώσεων και ξεχωριστών παρουσιάσεων, το οποίο συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου με το Επιμελητήριο.
Στην παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας της Σάμου παραγωγοί και τυποποιητές του πρωτογενούς τομέα παρουσιάζουν τα ξεχωριστά και άκρως ποιοτικά προϊόντα της Σαμιακής γης.
Την 1η μέρα παρουσιάστηκε η «Γιορτή Τρύγου και Μουσταλευριάς». Το πατροπαράδοτο «πάτημα» των εκλεκτών μοσχάτων σταφυλιών σε ένα τεράστιο υπαίθριο πατητήρι, με τη βοήθεια του «Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου» και των πολιτιστικών συλλόγων «Καπετάν Λαχανάς» και «ΧΟΡ.Ο.Σ»
Υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ο executive chef και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτος Καρούμπας και ο executive pastry chef, πρόεδρος του Chef’s Club Greece κ. Τάσος Πρωτοψάλτης. παρουσίασαν επί σκηνής, για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερο Master class με έμπνευση από το σαμιώτικο μοσχάτο σταφύλι και τη δυναμική του μούστου.
2η ΜΕΡΑ
Ο MASTER CHEF 2017 ΛΑΜΠΡΟΣ ΒΑΚΙΑΡΟΣ υπογράφει και παρουσιάζει το Σαμιακό πρωινό. Ο γνωστός Σαμιώτης chef παρουσιάζει αναλυτικά τη δημιουργία του που βασίζεται αποκλειστικά σε ντόπια ποιοτικά προϊόντα.
3η ΜΕΡΑ
Λαχταριστά Σαμιώτικα μπουρέκια παρασκευάζονται στην σκηνή από Σαμιώτισσες με παραδοσιακό τρόπο.
Παράλληλα, έκθεση αλλά και μεγάλος διαγωνισμός για τη πιο βαριά κολοκύθα από τη Σαμιακή Γη.
Άψογοι οικοδεσπότες, ο Αντιπεριφεριάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής συνοδευόμενοι απο τον Ταξίαρχο Σάμου Γεώργιο Κουρή,τους αρχιμάγειρες και τον περσινό νικητής του MasterChef Λάμπρο Βακιάρο,περιηγήθηκαν στα περίπτερα των παράγωγων,ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις.