23.9 C
Σάμος
31/05/2025
Σαμιακά

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου Σάμου

Το διήμερο 25 – 26 Οκτωβρίου 2023 πανηγυρίζει ο χρονολογούμενος από το 1864 και ανοικοδομηθείς επί Ηγεμονίας Μιλτιάδου Αριστάρχου τρίκλιτος Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου (Άνω Αρβανιτών),σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:Την παραμονή της εορτής του Αγίου, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, θα ψαλεί στις 6:30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στις 7:00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος της εορτής και θα επακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου,Ικαρίας και Κορσεών κ.Ευσεβίου.

Κατόπιν θα λάβει χώρα η Λιτάνευση της εφέστιας εικόνος του εορταζομένου Αγίου στο χωριό και το Ύψωμα αυτής στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων θα διανεμηθεί στους πιστούς το παραδοσιακό “κισκέκι”.

 

Related posts

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σάμου 22χρονος για ναρκωτικά – Ο σκύλος «ΝΕΔΑ» τον «κάρφωσε»

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο: Μεγάλη ανταπόκριση και ελπίδα για επανάληψη της δράσης

admin

Blue Star Myconos: Σκηνές απίστευτου συνωστισμού στην Τήνο – Ταλαπωρία για προσκυνητές, αγανάκτηση στη ρεσεψιόν

admin

Βαρύ πρόστιμο και τελεσίγραφο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τη συνεχιζόμενη ρύπανση στο Λιμάνι Βαθέος από τον Βιολογικό Καθαρισμό

admin

Erasmus+ στη Σάμο: Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επενδύει στην εξωστρέφεια και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

admin

Σάμος: Αύριο η εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών – Ομιλητές Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου

admin

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου: «Ποιος απαξιώνει το νοσοκομείο, εμείς ή οι επιλογές της κυβέρνησης;»

admin

3.451.500 ευρώ για τον βιολογικό πόλεως Σάμου 

admin

Σε απόγνωση οι παραγωγοί της υπαίθριας αγοράς στη Σάμο: Ακατάλληλοι χώροι, απειλές προστίμων και αίτημα για άμεσες λύσεις

admin