28.3 C
Σάμος
17/06/2025
Σαμιακά

Παράταση στους συμβασιούχους στα ΚΥΤ

Παρατείνονται έως το τέλος του έτους, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΚΥΤ και σε δομές φιλοξενίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η παράταση γίνεται «λόγω εξαιρετικών αναγκών» και αφορά στους συμβασιούχους των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου και Φυλακίου Έβρου, καθώς και των δομών φιλοξενίας Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών.

Αναλυτικά :

Με την από 10/08/2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 157), παρατείνεται η ισχύς των συμβάσεων εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) -λόγω εξαιρετικών αναγκών- στις δομές φιλοξενίας μεταναστών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η συγκεκριμένη παράταση των συμβάσεων αφορά τους συμβασιούχους των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου και Φυλακίου Έβρου, καθώς και των δομών φιλοξενίας Μαλακάσας και Σιντικής Σερρών.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα ήδη χορηγηθείσες πιστώσεις στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να χρησιμοποιηθούν για δράσεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό/Covid-19 και αποσκοπούν στην προστασία κάθε είδους δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στην επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου για λόγους αποσυμφόρησης των δομών, καθώς και στην ενίσχυση συναφών δράσεων Δήμων ή Περιφερειών. Οι εν λόγω δράσεις εξειδικεύονται και χρηματοδοτούνται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Related posts

Μ. Κάρλας: Να διεκδικήσουμε Ανώτατη Σχολή Μουσικών Σπουδών στην πρωτεύουσα της Σάμου

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin

Εσωτερικά «Πυρά» στη Δυτική Σάμο: Μαρνέζος καταγγέλλει πόλεμο, ο Μάρκου προτείνει παραίτηση

admin

Εθελοντές Πυροσβέστες Κοντακαιίκων: Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο και ο ετήσιος χορός του συλλόγου

admin

Pathos Private Villas στη Σάμο δια χειρός iArk Boutique Digital Agency

admin

Το χάος μετά το κλείσιμο της Ασφαλούς Ζώνης στη Σάμο και η απάντηση του Υπουργείου

admin

Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρωτιά για τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου του ΕΚΑΒ Σάμου στο 8ο Τρόπαιο “Λυκούργου Λογοθέτη”

admin

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στο Άνω Βαθύ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καπετάν Λαχανάς»

admin

Το Σ.Α.Σ. αποδυναμώνει το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σάμου παρά την ξεκάθαρη νομοθεσία;

admin