29.4 C
Σάμος
01/07/2025
Περιφερειακά

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Σάμου σε παραγωγικές μονάδες

Banner Samos24

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Σάμου, στο πλαίσιο των επισκέψεων σε παραγωγικές μονάδες του πρωτογενή τομέα, επισκέφτηκε χθες 10 Ιανουαρίου, διαδοχικά την οικοτεχνία Νικολαΐδη στην Υδρούσσα, το Μελισσοκομείο Σαρρηνικολάου στην περιοχή του Πλατάνου  και το σύγχρονο τυποποιητήριο μελιού Ήρα (Λύκου Ευτυχία) στην περιοχή της Χώρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Είχαμε τη χαρά σήμερα συνεχίζοντας τις επισκέψεις μας σε παραγωγικές μονάδες του πρωτογενή τομέα να επισκεφτούμε τρεις μονάδες, ενώ οι επισκέψεις μας θα συνεχιστούν και σε άλλες.  Πραγματικά ο πλούτος και οι δυνατότητες των νησιών μας, αλλά και τα παραγόμενα προϊόντα εντυπωσιάζουν. Άνθρωποι με όρεξη και σύγχρονη αντίληψη, σημαντική πορεία και μοναδικά προϊόντα συγκροτούν πλέον  μια δυνατή ομάδα παραγωγών που μπορεί να δώσει ουσιαστική βοήθεια στην τοπική μας οικονομία.

Επιδίωξή μας είναι να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους τόσο εμείς οι αιρετοί  με το όραμά μας και τις επιλογές μας,  αλλά και οι υπηρεσίες μας, να τους ακούσουμε και να γίνουμε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια να αντέξουμε ως τόπος και να μπούμε σε πορεία ανόδου. Οι προσπάθειές μας έχουν δύο βασικές προτεραιότητες. Η πρώτη αφορά την οργανωμένη και πολυεπίπεδη προβολή των προϊόντων τόσο στην τοπική αγορά με στρατηγική επιλογή τη σύνδεσή τους με το τουρισμό, όσο εκτός νησιών με μια σειρά από δράσεις.

Προγραμματίσαμε και θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια σε μια σειρά από κλαδικές εκθέσεις, θα οργανώσουμε τοπικές εκθέσεις με κύρια επιδίωξη φέτος να καθιερώσουμε το πρωινό με ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Δεύτερη προτεραιότητά μας αποτελεί η συνδρομή μας,  ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να εκμεταλλευτούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο από τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και από το τοπικό μας leader.

Tέλος, σε ό,τι αφορά το μέλι και τα υπόλοιπα προϊόντα μελισσοκομίας (γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός κτλ) έχουμε ήδη υπογράψει ως Περιφέρεια σύμβαση με το ΕΚΠΑ και θα εκπονηθεί σχετική μελέτη, ώστε να μπορέσει το μέλι των νησιών  μας να καταχωρηθεί στο μητρώο ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ)».

Related posts

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναστασία Αντωνέλη: «Λάβαμε υποσχέσεις… Μένει να δούμε την υλοποίηση» μετά τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Υπερδέσμευση για μη τεχνολογικές επιχειρήσεις

admin

Περιφερειακή Επιτροπή: Οι θέσεις της «Νέας Δυναμικής»

admin

«GaioVaigaio» – Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του διατροφική ταυτότητα

admin

Μουτζούρης-Κυρατζής: “Με σχέδιο και μεθοδικότητα στηρίζουμε τη Σάμο” – Νέα έργα και κονδύλια

admin

Υπογραφή Μουτζούρη για έργα 2 εκατ. ευρώ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σάμου

admin

Αντιπυρική Περίοδος: Πότε και πού απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση της Σάμου

admin