17.8 C
Σάμος
26/10/2024
Περιφερειακά

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Πρωτοβουλίες εξωστρέφειας για την προώθηση του τουρισμού

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραχώρησε σήμερα το πρωί συνέντευξη μέσω Skype στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εθνικών μέσων ενημέρωσης και προβλήθηκε εκτενώς. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας εξωστρέφειας της Περιφέρειας για την προώθηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με στόχο την αλλαγή της εικόνας που έχει συνδεθεί με την προσφυγική κρίση και ειδικά την Μόρια.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια διοργανώνει δύο σημαντικά φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Σαπφούς στη Λέσβο τον Ιούνιο και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στη Χίο για τρίτη συνεχή χρονιά. Προσκάλεσε μάλιστα τους παρουσιαστές της εκπομπής να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις αυτές.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου γνωρίζουν άνθιση στους τομείς της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, με προϊόντα όπως το ελαιόλαδο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος η τουριστική κίνηση θα είναι τόσο αυξημένη που δεν θα υπάρχουν αρκετές θέσεις για τη φιλοξενία των επισκεπτών.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι σήμερα πρόκειται να μεταβεί στο Αϊβαλί της Τουρκίας, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Κοτς, για τα εγκαίνια ενός Μουσείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας της Περιφέρειας.

Related posts

Δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

admin

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου στηρίζει τους εποχικούς πυροσβέστες- Επιστολή στον Υπουργό

admin

Άμεση προτροπή για συγκομιδή Ελαιοκάρπου στη Σάμο

admin

Απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων λόγω επιζωοτίας ευλογιάς

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων για την Κατασκευή Σφαγείου στην Ικαρία

admin

311.950 € για την βελτίωση του δρόμου προς την Ψιλή Άμμο-Αλυκή της Σάμου

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

admin

Ολοκλήρωση συμμετοχής Π.Β.Α. στην έκθεση γαστρονομικών προϊόντων “PIRAEUS TASTE FAIR 2024”

admin