10/09/2025
Σαμιακά

Πνοή ζωής για 3 συνανθρώπους μας

Πνοή ζωής σε 3 συνανθρώπους μας δίνει μετά το θάνατό του από ατύχημα ο συμπολίτης μας Αλέξης Λεκάτης. Η απόφαση να δωρηθούν όργανά του θα γεμίσει ελπίδα χρόνια πάσχοντες ασθενείς. Ευχόμαστε η πράξη του να βρει μιμητές που τόσο έχουμε ανάγκη. 


Μια σύντομη συγκινητική επιστολή, με αφορμή το περιστατικό, λάβαμε από τον παθολόγο-εντατικολόγο, διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Σάμου και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ιδρύματος, κ. Φάμπιο Τζιαρντίνα, την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω.


“Για τον Αλέξη Λεκάτη.

Αγαπητέ μου φίλε Αλέξη,

Χάθηκες απ’τη ζωή από ένα χαζό ατύχημα, κι εγώ βρέθηκα να είμαι ο τελευταίος γιατρός σου, χωρίς να μπορώ να κάνω πολλά…

Όμως εσύ βρήκες τον τρόπο να προσφέρεις ζωή σ’ έναν άνθρωπο καταδικασμένο από την ηπατική του ανεπάρκεια και να σώσεις άλλους δύο από τη σκλαβιά της αιμοκάθαρσης.

Καλό ταξίδι φίλε Αλέξη!

Θα μας λείψει η παρέα σου.

Ο φίλος σου ο Φάμπιο”.

 

Πηγή: samiakonvima.blogspot.com

Related posts

Ζιφιός πάνω από τη θαλάσσια τάφρο της Ικαρίας

admin

ΣΑΕΚ Σάμου: Αιτήσεις για το έτος 2025-2026 έως 12 Σεπτεμβρίου

admin

Τουρκικά τουριστικά σκάφη αγκυροβολούν στη Σάμο λίγα μέτρα από τις ακτές

admin

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ τα ξημερώματα στη Σάμο

admin

Φλώρα Τζεβρένη: «Δεν θα αρκεστούμε σε ψίχουλα πολιτικής – Θέλουμε πραγματική στρατηγική για το δημογραφικό»

admin

Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας – Η αξία της κίνησης για μια καλύτερη ζωή

admin

Καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων Σάμου για πιέσεις να συγχωνευτούν τμήματα

admin

Δήμητρα Θάνου: «Οι 57 ζωές δεν είναι αριθμοί» – Ηχηρό μήνυμα από το Καρλόβασι για τα Τέμπη

admin

Συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε Βαθύ και Καρλόβασι

admin