23.9 C
Σάμος
24/10/2025
Σαμιακά

Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στην Ικαρία

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποίησε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, από την Τρίτη 7 Νοεμβρίου εως την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της εορτής των Ταξιαρχών, του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως και της Αγίας Θεοκτίστης της Μυθημναίας.
Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου μετέβη στο χωριό Ακαμάτρα και τέλεσε την εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού π. Αντωνίου Ρουστά ο οποίος και διακόνησε την Ενορία της Ακαμάτρας επί 40 και πλέον έτη. Το απόγευμα μετέβη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλοσυρτίου και Χοροστάτησε στο Μέγα Αρχιετρατικό Εσπερινό.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου Χοροοστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλοσυρτίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας Χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό του Αγίου Νεκταρίου και της Αγίας Θεοκτίστης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Παναγία Αγίου Κηρύκου και απένειμε έπαινο στους δύο πολιούς ιεροψάλτες του χωριού τον κ. Φώτιο Κόντο και τον κ. Μιχαήλ Τσαγανό, εκφράζοντας την ευαρέσκεια της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου Χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοκτίστης (1688) όπου τεθησαρίζεται η Τιμία Κάρα της Αγίας και μεγάλο τμήμα των Ιερών Λειψάνων της.
Να σημειωθεί ότι σε όλες τις ιερές ακολουθίες τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας κ. Ευσέβιος. Εντυπωσιακή επίσης ήταν και η προσέλευση των πιστών μας οι οποίοι κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς μας και την Ιερά μας Μονή.

Παράλληλα συγκάλεσε Ιερατικές συνάξεις στον Άγιο Κήρυκο και στον Εύδηλο, και έδωσε κατευθύνσεις για την Ιεραποστολική και πνευματική προσφορά των Κληρικών μας κατά την αρξάμενη πνευματική περίοδο της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων. Επελήφθη διοικητικών υποθέσεων των Ενοριών και των Ιερών Μονών του Νησιού και δέχθηκε σε ακρόαση Ευσεβείς Χριστιανούς μας. Τέλος σε συνεργασία με αρμόδιους του Υπουργείου Πολιτισμού, ενημερώθηκε και εξέτασε θέματα για τις συνεχιζόμενες εργασίες υποστηλώσεως της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοκτίστης.

Related posts

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και Λογοδοσία Περιφερειακής Αρχής

admin

Παρουσίαση Πολιτιστικών Masterplans για Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Ικαρία και Χίο

admin

Ναυσικά: Η ζωή, η μουσική και η πορεία προς τον Εθνικό Τελικό της Eurovision 2025

admin

Σεισμική δόνηση 3,2 Ρίχτερ κοντά στη Σάμο

admin

ΕΟΣ Σάμου – Ενημέρωση σχετικά με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του

admin

Χειμερινό ωράριο στα καταστήματα του Καρλοβάσου από τις 30 Οκτωβρίου

admin

Κίνδυνος διακοπής συνεργασίας φαρμακοποιών με ΥΠΕΘΑ στη Σάμο

admin

Επιμελητήριο Σάμου: Να αλλάξει ο μηχανισμός παρακρατήσεων — Επιστολή στον Πιερρακάκη

admin

Βουτιά 17,2% στις γεννήσεις σε Σάμο και Ικαρία – Οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά τις γεννήσεις σε όλη την ΠΒΑ

admin