27.8 C
Σάμος
18/06/2025
Δήμος

Προγραμματισμός δράσεων καθαρισμού Λ.Ε. Σάμου

Στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΕΝΑΛΕΙΑ, δημιουργούν ένα πλέγμα δράσεων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν πολίτες αλλά και οργανισμούς λιμένων, στην πρόληψη, την προστασία, αλλά και την αποκατάσταση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, από απορρίμματα που βρίσκονται σε αυτούς.

Η δράση περιλαμβάνει καθαρισμό βυθών λιμένων από απορρίμματα ( πλαστικά, ελαστικά, μέταλλα κ.α.), αλλά και τον καθαρισμό ακτών, εντός χερσαίων λιμενικών ζωνών. Τα υλικά που θα συλλεχθούν θα αξιοποιηθούν στη λογική της κυκλικής οικονομίας.

Η δράση έχει περιφερειακό χαρακτήρα και θα αναπτυχθεί, τηρώντας όλους τους περιορισμούς και τα μέτρα COVID – 19, σε 8 λιμένες και χερσαίες λιμενικές ζώνες, συμπεριλαμβανομένων των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σάμου, το Σάββατο 05/06/2021 και την Κυριακή 06/06/2021.

Related posts

Προβληματισμός στη Δυτική Σάμο: Η “Συμμαχία Πολιτών” θίγει ζητήματα ηθικής και αναπτυξιακής απραξίας

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin

Εσωτερικά «Πυρά» στη Δυτική Σάμο: Μαρνέζος καταγγέλλει πόλεμο, ο Μάρκου προτείνει παραίτηση

admin

Πεζοδρόμηση Καρλοβάσου, αναμόρφωση προϋπολογισμού και δεκάδες εκδηλώσεις στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση: Να μην κλείσει το Περιφερειακό Ιατρείο του Πύργου – Χωρίς γιατρό το ορεινό χωριό

admin

Στάντζος: «Όχι στον πόλεμο των λιμανιών, ναι στην ενιαία διεκδίκηση»

admin

Γ. Στάντζος για Ακτοπλοϊκό: «Υποβαθμίζετε τη ζωή των κατοίκων, υπονομεύετε τον τουρισμό»

admin

Προβολή στην Ιταλική αγορά με πρωτοβουλία των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Άρχισαν τα όργανα: Παραιτήθηκε η Μαρία Φιλιππή από Εντεταλμένη Σύμβουλος Ψηφιακής Πολιτικής

admin